Valet handlar om respekt för medlemmarna i HRF!
Foto: Martin Arvebro, Mostphotos
Debatt DEBATT

Valet handlar om respekt för medlemmarna i HRF!

Vi socialdemokrater går till val på en politik som ökar tryggheten för Sveriges alla kallskänkor, kockar, kafébiträden, diskare, hotellstädare och receptionister. Det handlar om respekt för medlemmarna i HRF, skriver Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin.

Publicerad 2 september 2022

”Den 11 september avgörs vilken väg Sverige ska ta. Vi socialdemokrater går till val på en politik som ökar tryggheten för Sveriges alla kallskänkor, kockar, kafébiträden, diskare, hotellstädare och receptionister. Det handlar om respekt för medlemmarna i HRF!

Precis som HRF kämpar Socialdemokraterna för en starkare välfärd, en tryggare a-kassa och bättre arbetsmiljö – tillsammans visar vi att vårt Sverige kan bättre.

Jag reser mycket i landet, knackar dörr och pratar med väljare. Och det är uppenbart att Magdalena Andersson är omåttligt populär som statsminister.
Hon tar vårt lands problem på allvar. Med erfarenhet, kompetens och handlingskraft styr hon Sverige genom svåra kriser och stora utmaningar.

Hur valet kommer gå vet vi inte, men en sak är klar som korvspad. Vi socialdemokrater har något som Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson saknar: respekt för vanligt folk.

De göder arbetslivskriminaliteten. HRF har med länge, med rätta, påtalat problemen med kriminella krögare som tvättar pengar och exploaterar människor med arbetsvisum.
Samtidigt har Moderaterna med näbbar och klor försvarat systemet. Socialdemokraternas budskap är tydligt: kampen mot arbetslivskriminaliteten ska växlas upp.

Vi socialdemokrater går till val på att stoppa vinstjakten i svensk skola.

De vill att vinstuttagen i skolan ska fortsätta. De högerkonservativa har motsatt sig samtliga förslag som presenterats i riksdagen för att begränsa stora vinstuttag.
Och när friskolemiljardären Peje Emilsson nyligen intervjuades i DN berättade han att han ”sms:ar Kristersson när han varit duktig”. Det råder inga tvivel – moderatledaren väljer riskkapitalisterna före skolbarnen. Vi socialdemokrater går till val på att stoppa vinstjakten i svensk skola.

De röstade emot höjningen av garantipensionen för Sveriges fattigaste pensionärer. Samtliga högerkonservativa partier röstade mot att höja garantipensionen med 1 000 kr per månad.
De röstade också mot vår trygghetspension som gör det enklare för de som är över 60 år att få sjukersättning. Det som är en superviktig ventil för de som slitit ut sig på jobbet och inte klarar att arbeta till att pensionsåldern är inne.

De flesta av oss är inte friskolemiljardärer. De flesta av oss har helt vanliga, hederliga jobb som förtjänar respekt och bra villkor.

Vilka som styr Sverige efter 11 september kommer att göra stor skillnad för dig och dina arbetskamrater.

Den 11 september väljer du. Jag hoppas du väljer Socialdemokraterna och Magdalena Andersson. Tillsammans med HRF och hela LO ska vi jobba stenhårt – för vi vet att vårt Sverige kan bättre!

Tobias Baudin, partisekreterare, Socialdemokraterna

Detta är ett debattinlägg. Det är skribenten som svarar för innehållet och de åsikter som förs fram i texten.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här