Insändare
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Snålare och snålare samhälle!

Varför har svenskar blivit så snåla med att dricksa, undrar insändarskribenten, en servitris och bartender som är gammal i gamet.

Publicerad 8 maj 2015

När jag började jobba i denna bransch för lite mer än tio år sedan, visste jag att jag gav mig in i jobb där lönerna inte var bra. Men om man jobbade riktigt bra kunde man tjäna ihop lika mycket till i dricks från gästerna! Jag har som många andra i denna branschen, jobbat lite överallt, haft säsongsjobb, flera jobb samtidigt och så vidare.

Men allt eftersom åren gått har vi kommit in mer och mer i ett kortsamhälle. Alla betalar mer och mer med kort och dricksen blir allt mindre och mindre. Trots det har ju inte precis våra löner eller ob-tillägg blivit mycket högre! Jag kan nästan säga att nuförtiden tjänar vi servitriser och bartendrar hälften så mycket under sommarmånaderna som vi gjorde när jag började! Och ändå sliter vi mer och har mer kunskap nu!

Varför har vi blivit så snåla? Varför lämnar nästan ingen dricks på restauranger i Sverige länge? Känns jättetråkigt att vi inte kan gynna stamkrogen på samma sätt som vi gör på utlandssemestern!

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.