Krönika
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Julhälsning från Mandel Hacket

Publicerad 27 mars 2002

Välkommen till Russin och Mandel Hacket. Du vill veta lite mer om oss ja. Ja men här vandrar vi alltid tillsammans hand i hand, vi äro så bruna så bruna så. Utom tomten och bocken förstås, dom e kvar vid vår spis. Vill du gå med?
Alltid någon gubbe eller gumma du kan vända dig till om du behöver hjälp med något. Ja, vi vet ju alla att det inte är alla bagare som har rent mjöl i påsen.
Eller du kan ringa din avdelning å fråga hur mycket deg du har rätt till.
Å så har vi det här med försäkringar. Ja, om något skulle hända, man kan ju bli övergräddad eller när du kommer hem på kvällen saknas locket till burken ? tak över huvudet. Det har hänt mig, då var jag jäkligt glad att jag hade en kakburksförsäkring, man kan ju teckna en gräddningsförsäkring också om man vill.
Hur mycket deg du ska begära? Ja, är du gräddad? Inte? Då blir det ju lite mindre förstås.
Ska du ligga i burk eller hänga i fönster? Hänga i fönster ? då blir det ju mycket kvällsjobb och då måste du se till att du får rätt glasyr. Jag skickar lite bakplåtspapper så kan du läsa lite mer. Sedan om du går med, då får du en egen recepthandbok.
Var ligger din plåt? Är du hembakad? Ett konditori i Helsingborg, jaha, då är det Malmö du ska vända dig till. Där har dom en bock och resten gummor. Om du blir av med burken eller fönstret, tja du kan ju ringa våra degersättningshandläggare och höra vilka regler som gäller.
Nej nej, dom degar inte, dom jobar i 225°C. Men det är ju många kryddor att hålla reda på. Dom är väldigt noga med att du fyller i alla rutor på bakplåtspapparet.
Ja, Malmö var det va. Ska bara se vad dom har för gräddningstid där nere. Det är bara att trycka en korint och två kanelstänger så ska du komma fram.
? Och du, vi säger väl som julgrisen, man måste trots allt tro på ett liv efter julen eller hur?hej då.
Så organiserade är i vi i Russin och Mandel Hacket, det hade ni ingen aning om va?

Bildtext:Hur mycket deg har du rätt till? Tryck en korint och två kanelstänger så kommer du ner till Malmö. Där kan de svara på det.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.