”Dua med respekt”
Foto: Istockphoto
Debatt Månadens fråga mars
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Dua med respekt”

Du-reformen har faktiskt över 40 år på nacken. Jag hisnade i ungdomen när chefen ska att ni skulle säga du. Det tog emot - men oj vad allt blev enklare.

Publicerad 6 mars 2009

Respekt visar man, som i engelskan, genom att tänka stort D och genom artighet och lyhördhet. Som gäst vill jag att min önskan att bli duad ska respekteras. Unga servitörer har talat om för mig att det är »fiiint« att bli niad och en gång har jag fått höra att »så gör vi här«. När min önskan att bli duad inte respekterades insåg jag plötsligt att vi inte var fina nog, så vi reste oss och gick till en ännu finare krog. Där blev vi duade med respekt. Nice!

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här