Krönika
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Desperat weekend i lyx

Kajsa Ingemarsson är författare och komiker.

Publicerad 1 september 2005

Har ni provat Lotusblomman på sistone? Eller kanske Musfällan? Sågbocken?
Har sommarens semester fört er närmare i genuin gemenskap och uppriktiga samtal? Har ni delat varandras intressen och gett er tid att uppleva nya saker tillsammans för att berika ert framtida liv?
Jasså, inte det.

Ni kanske har smågrälat er igenom några veckor alldeles för korta för att hinna med något annat än att bara precis vrida ner vardagens stressvolym från den akuta kokpunkten. Jo jo. Efter en sådan sommar är det lätt att börja tänka. Är det läge att gå vidare ? utan varandra? Eller ska vi kämpa på ett tag till?
Kanske har vi läst i någon veckotidning att kärleken behöver bränsle. Att passionen ofelbart svalnar om vi inte då och då piffar upp den med rosa champagne, sidenunderkläder och nytänkande i sovrummet (har ni provat Fågelburen, då?).
Det är lätt att gå på det där. Herregud, hur länge sedan var det vi provade en ny samlagsställning? Inte undra på att det knakar i äktenskapet!

Det är då vi tar till de desperata åtgärderna.
Det är då vi bokar in oss på en herrgårds-weekend.
Hemsidan lovar personligt inredda rum, trerättersmiddag, poolavdelning och rogivande
omgivningar. Det kostar en del förstås, men det får det vara värt. Kärleken ska räddas!
Så ger vi oss av, nästan lite högtidligt. Väskan fylld av kläder som inte hör till vardagen, kanske nya underkläder (i polyester från Lindex, siden var för dyrt). Förväntan.

Det är möjligt att vi får logi i något av de fina herrgårdsrummen, men troligtvis hamnar vi i »Annexet« ? den lite »modernare delen« som av någon anledning inte fanns med på bild i broschyren. Hursomhelst, vi tar oss till poolen, bastar med ett gäng ölstinna affärskollegor från Borås. Vi dricker fördrink, äter för mycket mat och försöker komma på något att tala om. Och sedan då?
Sex?
Skulle inte tro det, va.
När vi dagen efter reser hem fyratusen spänn fattigare så är kärleken i värre kris än någonsin.

Det här är ett klassiskt misstag. Om nu det kan vara någon tröst.
Att väcka en nedsliten passion med romantik är som att försöka ta sig ur en depression med en panna Rosita. Det går inte.
Nej, är kärleken i kris måste den botas i vardagen. En smekning framför diskbänken, en ärligt menad komplimang, en beundrande blick när han tar av sig kläderna.
En kyss. En riktig.
För det behövs ingen herrgårds-weekend. Spara den till sedan, när gnistan redan fått fyr.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.