Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Arbetsmiljön på Stockholms krogar ska inspekteras

Arbetsmiljöverket i Stockholm vill få bättre koll på krogarnas arbetsmiljö. Innan året är slut ska över 600 restauranger i Stockholm och Uppsala ha fått besök.

Publicerad 4 mars 2008

– Restaurangbranschen är en riskfylld bransch. Vi tror att det finns ett mörkertal av arbetsskador som aldrig anmäls till oss, säger arbetsmiljöinspektör Rickard Lindberg.

Tillsammans med runt 50 kollegor ska han granska arbetsmiljön på över 600 krogar i Stockholms och Uppsala län. Inspektörerna ska bland annat fokusera på stress, ergonomi och hur farliga maskiner används.
– Vi ska titta på om personalen har möjlighet att ta rast och hur de bär saker. Sedan ska vi titta på maskiner, och då främst skärmaskiner som orsakar flest arbetsskador, säger Rickard Lindberg.

Inspektörerna ska också titta på hur krogarnas rutiner för hot och våld ser ut samt om de sköter sitt systematiska arbetsmiljöarbete.

En av anledningarna till insatsen är att många restauranger aldrig haft besök av Arbetsmiljöverket.
– Det är väldigt vanligt med ägarbyten i restaurangbranschen. När en krog fått ny ägare så räknas den som obesökt, säger Rickard Lindberg.

Projektet är planerat att fortsätta fram till år 2010.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här