Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Anställda bröt mot rökförbudet

Äver tusen serveringar kontrollerades om de följde rökstoppet. Bara på tio ställen rökte någon på förbjuden plats. Av "tjuvrökarna" var sex personer anställda på restaurangen och fyra var gäster.

Publicerad 20 september 2005

De två första veckorna i juni, när rökstoppet på serveringar hade införts, gjorde kommunerna 1 163 kontroller på olika restauranger.

De flesta skötte sig. Bara på 10 ställen, 0,8 procent, rökte någon trots förbudet. Och pinsamt nog för krögarna och personalen var det i sex fall personalen som bröt mot förbudet.

De rökte antingen i serveringslokalen eller i köket, vilket också är förbjudet. De fyra gästerna som rökte fimpade utan knot effter att ha blivit tillsagda.

31 av serveringarna, 3 procent, hade ordnat ett rökrum. Ytterligare 21 serveringar funderade på att öppa ett rökrum. De flesta restauranger, 72 procent, hade möjlighet att hänvisa rökande gäster till en uteservering.

Källa: Folkhälsoinstitutet, rapport A 2005:6

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här