Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Amica-anställda bildar koncernfack

Ett koncernfack har bildats för de anställda inom Amica. De fackliga företrädarna kommer att få träffas på betald arbetstid. Ett annan nyhet är ett företagsråd där både fack och arbetsgivare är med.

Publicerad 29 september 2003

– Vi har förhandlat om detta i två år. Nu är ett avtal klart och vi har valt en interimsstyrelse bland de fackliga företrädarna, säger Gunnel Gustavsson, som i många år varit facklig förtroendeman.
Gunnel själv ingår dock inte i den nya styrelsen, utan i valberedningen.
– Nya namn måste komma fram, säger hon.
Amica har i dag 262 arbetsplatser runt om i landet. De flesta är personalmatsalar på olika företag, men det finns även konferensanläggningar och vanliga restauranger.
– Vi vill samarbeta på den fackliga sidan inom Amica i hela Sverige, säger Ann-Margreth Magnusson-Lundberg, som är sammankallande i styrelsen för samrådsorganet, som koncernklubben officiellt kallas.
Men hon vill inte kallas ordförande.
– Vi är bara en interimsstyrelse än så länge. Nu vill vi att medlemmarna ska föreslå personer till styrelsen och sedan ska alla få poströsta, så att det blir demokratiskt.
Ann-Margret arbetar på Volvo Lastvagnar i Göteborg, i det företag som tidigare hette Eddo, men som du drivs av Amica. En dag i veckan arbetar hon fackligt.
– Vi har hängt lite i luften fackligt och det har varit dåligt med verksamheten de senaste åren. Nu hoppas vi att det ska bli bättre.
I dag har 16 anställda inom Amica facklig tid.

Förutom Ann-Margreth är Annelie Nyqvist, Sundsvall, Mona Johansson, Västerås, och Margaretha Granda, Stockholm med i styrelsen. Margaretha Granda arbetar på Hässelby slott och representerar konferens, övriga tre kommer från personalmatsalar.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här