Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Allt fler restauranger serverar alkohol

Allt fler restauranger har tillstånd att servera alkohol. På 20 år har antalet serveringstillstånd ökat från 3000 till 10000.

Publicerad 11 mars 2002

? Det beror på att antalet restauranger och alkoholförsäljningen ute på krogen har ökat, säger Anders Edin som jobbar med alkoholfrågor på Folkhälsoinstitutet.
Systembolagets spritförsäljning har minskat med en tredjedel, medan restaurangerna ökar spritförsäljningen. Och fler alkoholtörstiga gäster ger ökad efterfrågan på ställen som serverar alkohol.
Men det är inte bara bra för krogbranschen att svenskarna allt oftare går ut för att dricka alkohol.
? Vi vet att när alkoholförsäljningen ökar, så ökar antalet olyckor, säger Anders Edin.
Han berättar att många restauranger har tagit bort extra starkt starköl ur sortimentet.
? Krögarna vill inte att folk ska bli så fulla.
Antalet tillstånd har ökat i jämn takt över hela landet. Under 2001 kom dock ökningen av sig.
? Marknaden är nog mättad, säger Anders Edin.

Läs statistiken på http://www.alkoholinspektionen.se/
Serveringstillstånden minskar i Stockholm. Läs mer här>>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här