Nyheter arbetsdomstolen
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

AD ger medlem rätt till 140 000

En HRF-medlem ska få sammanlagt 140 000 kronor från sin tidigare arbetsgivare, numera konkurssatta företaget Deo Volente. Det har Arbetsdomstolen, AD, beslutat.

Publicerad 28 september 2015
AD ger medlem
rätt till 140 000
Foto: Sofia Andersson

Uppdaterad 2015-09-29. En tidigare version av texten angav att företaget fanns i Höör.

I slutet av förra året gick det dåligt för hotell- och restaurangföretaget Deo Volente i Malmö. En HRF-medlem som jobbade där fick höra att han inte skulle få arbeta mer på grund av företagets ekonomiska problem. Han uppmanades att lämna arbetsplatsen direkt.

Den anställde vände sig till Hotell- och restaurangfacket som ogiltigförklarade uppsägningen och kallade till först lokal och sedan central förhandling. Arbetsgivaren uteblev dock, och inte heller Visita lyckades få kontakt med företaget.
I april stämde därför HRF arbetsgivaren i Arbetsdomstolen.

Nu har domen kommit. Konkursbolaget döms att betala 100 000 kronor i allmänt skadestånd till den anställde, samt runt 40 000 i utebliven lön och ersättningar. HRF ska enligt domen få 50 000 kronor i skadestånd för brott mot medbestämmandelagen, dessutom 15 000 i ersättning för rättegångskostnader.

Eftersom företagaren inte svarat på domstolens frågor, är domen en så kallad tredskodom. Det betyder att den kan överklagas inom tre veckor. Om inte står domen fast. Då återstår att få ut pengar från konkursboet.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här