Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

A-kassan antog reviderad budget på sin stämma

Hotell- och restauranganställdas a-kassa har antagit en förändrad budget på grund av minskade intäkter och medlemstapp.

Publicerad 23 maj 2007

Hotellrevyn har tidigare skrivit om att Hotell- och restauranganställdas a-kassa har färre medlemmar än de tidigare trott. Detta står klart efter ett byte till ett nytt register.

Det verkliga medlemsantalet är 65 400 och inte som a-kassan tidigare uppgett 71 000 medlemmar. Det är pensionärer, studerande och andra som jobbat för lite för att få vara med i kassan eller inte jobbat alls, som felaktigt räknats med.

Nu får detta ekonomiska följder då kassan får cirka 600 000 kronor mindre i intäkter per månad från förbundet från och med november 2006.

På kassans stämma i går antogs en reviderad budget på grund av de minskade intäkterna och det medlemstapp som skett under våren.

– Intäkterna har minskat och då vi också har tappat medlemmar måste vi revidera budgeten, säger Anna-Lena Lundh som är föreståndare för Hotell- och restauranganställdas a-kassa. Hon tillägger att stämman också beslutat att inte höja medlemsavgiften som det ser ut nu.

Den reviderade budgeten är beräknad på 62 000 medlemmar. I höst kommer stämman återigen att diskutera medlemsavgiften.

– Om det visar sig att tappet blir större än vi räknat med kan det eventuellt bli aktuellt med en höjning av avgiften längre fram, säger Anna-Lena Lundh.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.