Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

A-kassan antog reviderad budget på sin stämma

Hotell- och restauranganställdas a-kassa har antagit en förändrad budget på grund av minskade intäkter och medlemstapp.

Publicerad 23 maj 2007

Hotellrevyn har tidigare skrivit om att Hotell- och restauranganställdas a-kassa har färre medlemmar än de tidigare trott. Detta står klart efter ett byte till ett nytt register.

Det verkliga medlemsantalet är 65 400 och inte som a-kassan tidigare uppgett 71 000 medlemmar. Det är pensionärer, studerande och andra som jobbat för lite för att få vara med i kassan eller inte jobbat alls, som felaktigt räknats med.

Nu får detta ekonomiska följder då kassan får cirka 600 000 kronor mindre i intäkter per månad från förbundet från och med november 2006.

På kassans stämma i går antogs en reviderad budget på grund av de minskade intäkterna och det medlemstapp som skett under våren.

– Intäkterna har minskat och då vi också har tappat medlemmar måste vi revidera budgeten, säger Anna-Lena Lundh som är föreståndare för Hotell- och restauranganställdas a-kassa. Hon tillägger att stämman också beslutat att inte höja medlemsavgiften som det ser ut nu.

Den reviderade budgeten är beräknad på 62 000 medlemmar. I höst kommer stämman återigen att diskutera medlemsavgiften.

– Om det visar sig att tappet blir större än vi räknat med kan det eventuellt bli aktuellt med en höjning av avgiften längre fram, säger Anna-Lena Lundh.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här