Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

3,4 procents löneökning på ett år

Genomsnittslönen för handels- samt hotell- och restauranganställda var en av de mest ökande under perioden februari 2005 - februari 2006.

Publicerad 8 maj 2006

Lönerna inom handel samt hotell- och restaurang ökade med 3,4 procent från februari 2005 till februari 2006. Det är den tredje största löneökningen bland arbetare i den privata sektorn. Bara lönerna för gruvarbetare och anställda på elverk ökade mer. Genomsnittsökningen för privatanställda arbetare var 2,8 procent.

Arbetarlönerna inom handel samt hotell- och restaurang ökade också något mer än lönerna för tjänstemännen i motsvarande sektor. Deras löner ökade i genomsnitt med 3,2 procent, något under genomsnittet för tjänstemän som var 3,5 procent.
Det visar Statistiska centralbyråns, SCB, sammanställning av hur svenskarnas löner har förändrats.

SCB har räknat fram genomsnittslöner, men har även där slagit ihop hotell- och restaurangpersonal med handelsanställda. Då ob-ersättning är inräknad i lönen, så hamnar genomsnittet på över 113 kronor i timmen, en summa som få hotell- och restanganställda känner igen från verklighetens lönebesked.

Läs mer: www.scb.se

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här