Ny HRF-klubb i Abisko
Delar av platsklubben på Abisko turiststation. Foto: Hans-Olof Utsi
PLATSKLUBB

Ny HRF-klubb i Abisko

– När vi är flera blir det också lättare att värva medlemmar, säger Johan Löf, ordförande för den nystartade HRF-klubben på STF:s turiststation i Abisko.

Publicerad 12 april 2021

STF:s turiststation i Abisko har blivit med fackklubb. Ordförande Johan Löf var med och startade klubben.

Hur kom det sig att ni bildade klubb?
– Jag som platsombud fick mycket att göra med uppsägningar och permitteringar när pandemin kom. Jag har alltid vetat att det är en stor anläggning men då insåg jag på nytt hur många vi är. Det skyndade på processen att bilda klubb.

Vad är främsta vinsten?
– Det är mycket bättre att kunna bolla med varandra. Det blev övermäktigt att vara själv. När vi är flera blir det också lättare att värva medlemmar.

Vi har haft ett styrelsemöte och börjat skissa på idéer.

Hur långt har ni hunnit?
– Det har varit hög arbetsbelastning eftersom vi är så få nu. Städ har haft väldigt mycket och vi på fastighetsavdelningen ligger efter i vårt löpande underhåll. Så klubbarbetet är ”in the making” än så länge. Vi har haft ett styrelsemöte och börjat skissa på idéer.

På bilden från vänster: Tuva Holmquist, skyddsombud, husfru, Martin Fredriksson, ledamot, liftskötare, Johan Löf, ordförande, fastighetsavdelningen och Jonas Lundström, vice ordförande, fastighetsavdelningen.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här