Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

The Vision i konkurs

Ägarna till den omstridda Malmökrogen The Vision har begärt företaget i konkurs. Nu pågår kampen för att få ut de anställdas löner, men tiden är knapp.

Publicerad 18 november 2010

I september begärde Hotell- och restaurangfacket tillsammans med LO-TCO Rättsskydd The Vision i konkurs. Till grund för konkursansökan låg en fordran på outbetalda löner. Men i stället beslutade tingsrätten då att bevilja ägarnas önskan om att försöka rekonstruera bolaget, något som nu har visat sig omöjligt. Därför har ägarna nu själva begärt krogen i konkurs. Lynn Ljungberg, ansvarig ombudsman, är mycket kritisk.
– Jag anser att hela det här har ett varit sätt att förhala skeendet. Med tanke på hur kort lönegarantin är så blir det svårare för våra medlemmar att få ut sina pengar nu.

HRF företräder sex medlemmar som varit anställda på The Vision. Nästa steg blir att lämna in deras lönekrav till konkursförvaltaren som ska ta ställning till dessa. Carolina Öhrn, ansvarig jurist på LO-TCO Rättsskydd, tror att det kommer att ta tid innan några pengar kan betalas ut.

- Det har varit många turer och många anställda så det kommer att bli mycket arbete för konkursförvaltaren.

Fakta: Detta har hänt

I somras slutade ägarna till krogen The Vision i Malmö att betala ut löner till de anställda. Arbetsgivaren skyllde på akut likviditetskris och på att de anställda förskingrat pengar. Detta ledde till att båda sidorna polisanmälde varandra. Tidigare i höstas begärde HRF krogen i konkurs.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här