Nyheter rapport

Svårare hitta personal inom turism

Företag inom turism vill växa, men har svårt att hitta tillräckligt erfaren personal. Det visar en ny rapport. Främst gäller detta hotell och restauranger.

Publicerad 7 maj 2018
Svårare hitta personal inom turism
Det behövs mer erfaren personal för att restauranger som lockar turister ska kunna växa. Foto: Mostphotos

Turismföretag har en starkare framtidstro och större vilja att växa än andra små och medelstora företag i Sverige. Hela 83 procent av dessa företag vill göra det antingen genom att anställa eller öka sin omsättning, nästan 10 procent fler än bland samtliga företag. De som har starkast önskan att bli större är hotell och restauranger. Av dem vill 61 procent växa både genom att öka omsättning och anställa mer personal. Det visar en ny rapport från Tillväxtverket.

Men företagen har problem. Det största hindret är att det är svårt att hitta sökande med tillräcklig yrkeserfarenhet. Hälften av dem som försökt rekrytera de senaste tre åren upplevde detta som ett stort hinder.

Även en annan rapport från Tillväxtverket, gjord 2016, visar att det finns stora behov av yrkesutbildad och erfaren personal inom besöksnäringen. Framför allt gäller det kockar, övrig köks-och restaurangpersonal, servis samt receptionister. Många unga går vidare till andra yrken för att kunna göra karriär. En slutsats i den nya rapporten är att det behöver skapas karriärmöjligheter inom branschen för att kunna behålla kompetens och erfarenhet.

Mer om undersökningen

Rapporten Vardag och framtid för turismföretagen baseras på undersökningen Företagens villkor och verklighet 2017, som genomförts för sjätte gången. Som turismföretag räknas företag med stor försäljning till tillresta besökare och 28 procent av dessa finns inom hotell och restaurangbranschen. Stora företag med 250 eller fler anställda ingår inte.

Företagen tycker att problemen att hitta rätt personal har blivit större jämfört med tidigare undersökning, som gjordes 2014. Årets undersökning visar också att färre tror att omsättning och lönsamhet kommer att öka på tre års sikt. Fler tror på en minskning.

Annat som turismföretagen tycker hindrar dem från att växa är bland annat lagar och myndighetsregler och kapacitet i nuvarande lokaler.

Nyheter brott

Krögare åtalas för människoexploatering

En krögare i Norrköping är den förste som åtalas för människoexploatering. Åklagaren menar att han har utnyttjat ett bangladeshiskt par som gratis arbetskraft.

Publicerad 14 november 2019 Kommentera
Krögare åtalas för människoexploatering
Under ett par månaders tid arbetade paret från Bangladesh utan lön hos krögaren i Norrköping, enligt åtalet. Foto: Colourbox, Mostphotos

Rättegången mot mannen, som fram tills nyligen drev en krog i Norrköping, inleddes i dag. Enligt åtalet har krögaren under ett par månaders tid 2018 lurat ett par från Bangladesh att arbeta långa dagar, helt utan lön.

Mannen i paret har enligt stämningen arbetat elva till tolv timmar per dag, sex till sju dagar i veckan, medan kvinnan har arbetat något mindre. Krögaren ska ha lovat dem 100 kronor i timmen för arbetet, förutom boende och mat. Men någon lön fick de aldrig, menar åklagaren.

Åklagaren menar att arbetsgivaren utnyttjat parets svåra situation som nyanlända i Sverige, utan bostad och språkkunskaper. Han åtalas nu för människoexploatering. Brottet infördes i brottsbalken år 2018 och detta är första gången någon åtalas i domstol för det. Definitionen är utnyttjande av människor genom till exempel tvångsarbete eller arbete under uppenbart orimliga villkor, som oavlönat arbete. Straffet är fängelse i högst fyra år.

Restaurangägaren ska också ha hotat paret upprepade gånger, bland annat med ett vapenliknande föremål och en stekpanna. Han ska även ha hotat med att få dem utvisade från Sverige. Krögaren åtalas därför också för olaga hot.

Nyheter hotellstäd

USA-fack tar kampen mot ”grön städning”

Världens största hotellkedja, Marriott, uppmanar gäster att av miljöskäl avstå städning. Ett oärligt och skadligt sätt att tjäna pengar på redan utsatta anställda, menar det amerikanska facket Unite Here som nu kampanjar för att få gäster att välja städning.

Publicerad 13 november 2019 Kommentera
USA-fack tar kampen mot ”grön städning”
I oktober var Marianne Sundelius från Scandics fackliga samråd och Emil Bäckström, ombudsman på HRF, inbjudna att träffa amerikanska städerskor som deltar i kampanjen som Unite Here driver. Foto: Unite Here
Larrilou Carumba. Foto: Unite Here

– När gäster väljer bort städning får vi färre timmar och lägre lön. Jag är ensamstående med tre barn och får kämpa för att sätta mat på bordet.
Det säger Larrilou Carumba, städerska på Marriott Marquis i San Francisco. Sedan flera år arbetar hennes hotell med Marriott-kedjans ”Green choice”-koncept, där gäster uppmanas att av miljöskäl avstå städning när de bor mer än en natt. Konsekvenserna är förödande för städpersonalen, berättar Larrilou Carumba.
– När vi väl får städa är rummen väldigt smutsiga, städningen blir tyngre. Men vi får inte mer tid att städa. Det skadar oss. Dessutom använder vi mer kemikalier och vatten.

Larrilou Carumba deltar nu i en kampanj som det nordamerikanska facket Unite Here driver. Den går ut på att uppmärksamma konferens- och hotellbokare på effekterna av Marriotts ”Green choice”-program, berättar Ted Waechter, talesperson för Unite Here.
– Vi förklarar hur det skadar personalen och ber dem att inte välja bort städning. Många känner sig lurade av att det inte hjälper miljön, utan bara sparar pengar åt företaget.

Fackets kampanj stöds av flera ledande miljögrupper i USA. De menar att Marriotts program står i vägen för verkliga miljöinsatser, berättar Ted Waechter.
– Det handlar om greenwashing och skadar förtroendet för riktiga hållbarhetsinitiativ. Marriott har möjlighet att verkligen göra skillnad för miljön. Många av deras hotell återvinner inte ens.

Marianne Sundelius. Foto: Scandic Hotels

I Sverige har bland annat Scandic-kedjan och delar av Choice-kedjan infört liknande koncept. I oktober var Marianne Sundelius, ordförande för det fackliga samrådet inom Scandic, inbjuden till ett möte med Unite Here i Baltimore.
– Jag berättade om Ecostay och hur vi jobbar fackligt inom Scandic. Det är väldigt annorlunda mot hur de arbetar i USA, säger Marianne Sundelius.
Att höra de amerikanska städerskornas berättelser var oerhört gripande, säger hon.
– När gästerna väljer bort städning där förlorar personalen tiden och dricksen för det rummet. Det är många som har svårt att klara sig.

Fakta: Unite Here

Fackförbundet Unite Here organiserar bland annat anställda på hotell, restauranger, kasinon, flygplatser och inom tillverkningsindustrin i USA och Kanada. Mer att läsa om hotellstädningskampanjen finns här.

Även i Sverige vittnar städpersonal om att hotellkedjornas neddragna städning på vissa håll fått negativa konsekvenser. Det handlar framför allt om ökad stress och tyngre arbete. Marianne Sundelius tycker att det nordamerikanska fackets idé, att uppmärksamma gäster på problemen, är intressant även för Hotell- och restaurangfacket.
– Om förbundet skulle kunna gå ut och informera till exempel de andra LO-förbunden om vad som händer när de väljer bort städning, det skulle kunna vara något.

Ted Waechter på Unite Here säger att det är viktigt att facken arbetar med frågan, annars riskerar det att sprida sig i branschen.
– Vi måste stoppa det här innan städning hamnar på tillvalslistan.

Nyheter

Malin Ackholt ska styra Effat

HRF:s förbundsordförande Malin Ackholt valdes i dag till ordförande för den internationella fackorganisationen Effat. Hon ska leda arbetet de kommande fem åren.

Publicerad 6 november 2019 Kommentera
Malin Ackholt ska styra Effat
Malin Ackholt. Foto: Peter Jönsson

I dag startade den europeiska facksammanslutningen Effats femte kongress i Zagreb i Kroatien. Under första dagen utsågs ledningen för organisationen de kommande fem åren. Till ordförande valdes Hotell- och restaurangfackets ordförande Malin Ackholt.
– Det känns jättebra, säger hon.

Posten är dock inte ny för henne. Hon har lett organisationen sedan november 2016, då dåvarande ordförande Therese Guovelin avgick för att bli vice ordförande i LO.

Effat samlar 120 fackförbund i 35 länder och representerar över 1,2 miljoner medlemmar. Att hjälpa till att stärka medlemsförbunden är en av de viktigaste uppgifterna som Malin Ackholt ser under de kommande fem åren.
– Vi behöver en bred och stor medlemskår, både i Effat och i de nationella organisationerna. För att komma dit måste vi arbeta med rekrytering och organisering, säger hon.

Andra utmaningar för Effat de kommande åren handlar om stora sociala skillnader mellan människor inom Europa, säger Malin Ackholt.
– Det är ett stort problem som Effat måste adressera.

Till vice ordförande valdes Pia Stalpaert från Belgien och Pietro Ruffolo från Italien. Till generalsekreterare utsågs Kristjan Bragason från Island.

Effat står för European Federation of Food, Agriculture and Tourism Trade Unions. Kongressen pågår 6-7 november.

Fråga om jobbet.
83
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här