Nyheter kongress 2011
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Stolta serviceproffs” samlas till kongress

Vår bransch är en bransch för stolta serviceproffs och ingenting annat. Det konstaterade HRF:s ordförande Ella Niia i sitt inledningsanförande vid förbundets kongress på fredagen.

Publicerad 18 november 2011

Ella Niia vände sig därmed starkt mot uttalandet från arbetsgivarorganisationen SHR under förra avtalsrörelsen om att branschen ger jobb åt ”svaga och utsatta grupper”. Det var i en nordiskt blek novembersol som HRF:s 26:e ordinarie kongress öppnades. De 100 ombuden samlades i Lärarnas Hus i Stockholm för fyra dagars intensiva diskussioner om förbundets framtid.

– Det är en pigg 93-åring som bjuder in till detta stora evenemang, sade Ella Niia, men hon konstaterade samtidigt att 93-åringen lidit svårt de senaste åren. Medlemsantalet har, nära nog, halverats.

– Men allt prat om en nära förestående död är inte sant, fortsatte hon, och passade på att bjuda in till 100-årskalas om sju år. Höstens ansträngningar har gett resultat och medlemssiffrorna vänder nu uppåt igen.

– Det är de gamla metoderna som ger resultat, att finnas ute på arbetsplatserna och prata med arbetskamraterna om facket.

Bland de främsta utmaningarna blir nu att arbeta hårt för de ungas villkor på arbetsplatsen och att höja statusen på att arbeta i branschen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här