Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Sparkade föräldraledig – stäms i Arbetsdomstolen

När den 30-åriga servitrisen ville börja jobba igen efter att ha varit sjukskriven och föräldraledig fick hon beskedet att hennes tjänst hade upphört. Nu stämmer HRF arbetsgivaren i Arbetsdomstolen.

Publicerad 22 januari 2007

I början på 2004 blev den 30-åriga kvinnan sjukskriven från sitt jobb som servitris på en liten restaurang i centrala Stockholm. Förutom ett kortare inhopp förblev hon sedan sjukskriven till augusti då hon fick barn. Efter det övergick hon till att vara föräldraledig.

I början på 2006 ringde kvinnan sin chef och meddelade att hon ville komma tillbaka till jobbet. Då fick hon beskedet att hon inte längre hade någon tjänst på restaurangen. Arbetsgivaren ansåg att kvinnan varit olovligt frånvarande från jobbet i ett och ett halvt års tid och därmed hade sagt upp sig själv.

Kvinnan har nu fått hjälp av Hotell- och restaurangfacket att stämma arbetsgivaren i Arbetsdomstolen. Sammanlagt kräver HRF att företaget ska betala nästan 300 000 kronor till kvinnan i utebliven lön och skadestånd för brott mot lagen om anställningsskydd och lagen om föräldraledighet.

Den 18 april ska parterna träffas i Arbetsdomstolen.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här