Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Slipper betala 40 000 för mat

En pizzabagare i Arjeplog krävde att få ut lön och semesterersättning. Då kom arbetsgivaren med ett motkrav på nästan 40 000 kronor, kostnaden för mat som den anställde skulle ha ätit på jobbet. Nu har parterna förlikats.

Publicerad 10 november 2015
Slipper betala 
40 000 för mat
Pizzabagaren jobbade sammanlagt 800 timmar på tre månader, men fick betalt för betydligt färre. Foto: Colourbox

Det var hösten 2014 som Hotell- och restaurangfacket stämde arbetsgivaren på Pizzeria Verona till tingsrätten. En pizzabagare hade enligt personalliggaren arbetat långt mer än heltid, men inte fått lön för all arbetad tid. Han hade inte heller fått semesterersättning. HRF krävde att arbetsgivaren skulle betala nästan 60 000 kronor i utebliven lön och semesterersättning till pizzabagaren, samt 30 000 kronor i allmänt skadestånd för brott mot semesterlagen och anställningsavtalet.

Då ställde arbetsgivaren ett motkrav via Kronofogden. Arbetsgivaren menade att pizzabagaren var skyldig företaget nästan 40 000 kronor i betalning för mat han ska ha ätit på pizzerian.
Nu har parterna förlikats. Arbetsgivaren betalar 14 300 i semesterersättning och 30 000 i allmänt skadestånd.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.