Nyheter APRIL, APRIL

Sex aprilskämt från branschen

Vin i handfatskranen och charterhotell för hipsters – mat, dryck och turism är perfekta utgångspunkter för aprilskämt. Här är sex skojigheter från de senaste åren.

Publicerad 1 april 2022
Sex aprilskämt från branschen
Hipstercharter, vin ur handfatskranen och tesorten Öl Grey – det kommer alltid spännande nyheter på dagens datum. Foto: Carlsberg, Ess Group, The Winery hotel, Mostphotos

1 Charter för hipsters. På Hipster Resorts tillagas inget kortare tid än sex timmar, skäggtrimningskurs erbjuds och i baren flödar IPA. Hotellet i Mallorcas Sofo (South of Formentor­halvön) gick att boka hos Ving den 1 april 2014.

2 Carlsberg går öl in! Skojarna på Carlsberg. Bryggeriejätten Carlsberg släpper gärna en ny produkt lagom till den 1 april. Förra året en ölkapsel tillverkad av återvunna ölburkar, att använda i kapselbryggaren hemma. Praktiskt! Tidigare aprilsläpp har varit på samma tema: öl på brustablett och te-sorten Öl Grey.

3 Humor på fjällhög nivå. Ess group, som bland annat driver Ystad Saltsjöbad, berättade den 1 april 2019 om sin lokala satsning på exklusiv skidåkning: »Ystad Winter Wonderland«. Samma dag kom STF:s besked att de öppnar en fjällstuga – i Hammar­by­backen i Stockholm.

4 Krana på med vinet. Vin i baren har alla, men bara ett hotell har även den ädla drycken porlande ur handfaten på rummen! The Winery hotell i Solna berättade om uppgraderingen på sitt Instagram­konto, och att de nu letade efter rätt tand­kräm till.

5 De burgade för tidigt! Den 29 mars 2018 kom chockbeskedet – Delicato och Burger King går ihop om en burgare med chokladtema! Först förnekade burgar­kedjans marknadschef att det var ett april­skämt, men den 1 april kom beskedet att det, trots allt, hade varit ett skämt. Inte perfekt tajmning på den va?

6 Fackets coola kampanj.  TCO, Saco och LO har en gemensam plan – att locka yngre till facket med tuffare tilltal. Strategin »Fack it« innebär bland annat att kollektivavtal byter namn till »schysst deal«. Tidningen Arbetsvärlden kunde avslöja detta redan den 1 april 2018.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här