På menyn dryck

Sensommarens lätta viner

Hotellrevyns vinskribent Ulrika Karlsson låter röda bär och mjuk strävhet styra sensommarens vinval.

Publicerad 6 september 2024
Sensommarens lätta viner
Foto: Istockphoto

Lätta röda viner från Italien och Österrike – det matchar sommarens sista veckor och lättfixad mat som charktallrik, grillad lax och säsongens grönsaker. Här är tre rödbäriga, svala och friska vinval.

2022 Masi Modello Trevenezie, Italien, 2386
2022 Masi Modello Trevenezie, Italien, 2386, 99 kr.

2022 Masi Modello Trevenezie, Italien, 2386, 99 kr, 750 ml
Under hundralappen levereras lättdrucket, rödbäriga toner kantas av dragon och rosor med bitig syra och läskande avslut. Ett druvblandat rödvin som serveras svalt och matchar brett, från grillad lax och gröna rätter till smakrika charkuterier och ostar.

2022 Mezzacorona Pinot Nero, Italien, 5411, 99 kr
2022 Mezzacorona Pinot Nero, Italien, 5411, 99 kr.

2022 Mezzacorona Pinot Nero, Italien, 5411, 99 kr, 750 ml
Charmigt vin från foten av Alperna i norra Italien. Svala omgivningar ger pinot nero den friska, fruktiga stilen som gör druvan rättvisa. Syrliga körsbär, skogshallon och kardemumma kantas av fat och mjuk strävhet. Ett superfynd i sin prisklass!

2022 Meinklang Pinot Noir, Österrike, 75093
2022 Meinklang Pinot Noir, Österrike, 75093, 129 kr.

2022 Meinklang Pinot Noir, Österrike, 75093, 129 kr, 750 ml
Energiskt och ”juicigt” med uns kolsyra som snabbt försvinner i glaset. Blommor, syrliga körsbär, pomerans och knappt märkbara ekfat ger en läcker och udda munkänsla. En favorit bland lätta röda viner, användbart till både kött och fisk.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här