Vitt till vårens primörer
Matcha primörerna med vitt. Foto: Colourbox
På menyn DRYCK

Vitt till vårens primörer

Nässlor, ramslök, sparris – nu spirar vårgrönskan i köket! Primörernas knapriga fräschör får sällskap av krispiga friska viner.

Publicerad 29 april 2023

Kökets första vårgrönska matchas bäst med friskhet och lite syra. Här är tre vinval till primörerna.

2021 Pratsch Grüner Veltliner,
Österrike, 2922, 102 kr.

2021 Pratsch Grüner Veltliner, Österrike, 2922, 102 kr
Läskande och lika rättframt som de späda primörerna som ser dagens ljus i vårsolen. Druvan Grüner Veltliner levererar toner av libbsticka, piggelin och lime med ohämmad syra och uns kryddighet. Matchar ramslökssoppa.

2021 Muscadet Sèvre et Maine sur lie,
Frankrike, 2275, 95 kr.

2021 Muscadet Sèvre et Maine sur lie, Frankrike, 2275, 95 kr
Klassiskt skaldjursvin som legat på sin jästfällning, resultatet passar gröna blad och späda grönsaker. Knastertorrt och ultrafriskt av citronjuice, grönt äpple och ostronskal, addera vinägerdressing till det gröna för bästa kombination.

2021 Soalheiro Alvarinho,
Portugal, 74935, 139 kr.

2021 Soalheiro Alvarinho, Portugal, 74935, 139 kr
Ursprungstypiskt från Vinho Verde i Portugals nordvästra hörn, här med havssälta, gula frukter och syrliga karameller i oväntat intensiv tappning. Allroundvin som matchar rätter med nässlor, ramslök, kirskål och grön sparris.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här