Ur artikelarkivet Gamla arkivet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Vi får inte acceptera hot och våld på jobbet

Publicerad 30 augusti 2002

Rån, hot och våld har blivit allt vanligare. Man läser och hör dagligen om detta i massmedia. I samhället har klimatet hårdnat, likaså på våra arbetsplatser. Drogmissbruket ökar och går längre och längre ner i åldrarna och tillgången på vapen har ökat de senaste åren. Hur länge ska vi acceptera detta?
I servicebranschen konfronteras de anställda med våld, hot och till viss del även kriminalitet i olika situationer. Detta är ett stort arbetsmiljöproblem som bara växer och växer.
Vi måste kunna känna oss trygga på våra arbetsplatser och att det känns så säkert som möjligt när man är på sitt arbete. Vi ska inte behöva känna en rädsla för att det ska hända något. Arbetsgivarna måste också ta ett större ansvar för att förbättra arbetsmiljön så att man minimerar rånrisken, hoten och våldet så långt det går.
Vi måste skapa en debatt och trycka hårt på detta för det är ett problem som bara blir större och större.
Det är även dags att politikerna börjar diskutera hot och våld i samhället i större grad än vad som görs idag. Det får inte bli så att vi kommer att acceptera detta i samhället och att det blir vardagsmat för oss!

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här