Tre perfekta pizzaviner
Vin och pizza – en tacksam kombo. Foto: Colourbox
På menyn ULRIKAS VINTIPS

Tre perfekta pizzaviner

Lättsamt vitt till pizzan eller smakrikt, mustigt rött från Toscana – här är tre trevliga och självklart italienska vinval till pizzamiddagen.

Publicerad 28 januari 2022

Rött eller vitt, mineralstint, syrligt eller mustigt. Till pizza passar många olika vin, men vi har valt ut tre riktigt säkra kort.

2019 Brancaia Tre, 75501.

2019 Brancaia Tre, Italien, 75501, 139 kr, 750 ml. Mustigt från hjärtat av Toscana. Svarta vinbär, rosmarin och fat kräver smakrikt av fyllning och kryddning, klassisk Cacciatore med salami och kapris är ett förslag. Häll gärna i karaff innan servering, vinet upplevs då mjukare i glaset!

2020 Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo, 22300.

2020 Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo, Italien, 22300, 119 kr, 750 ml. Perfekt pizzavin, nebbiolo från Piemonte är favorit bland italienska viner. Druvan är lingonsyrlig med körsbärsliknande frukt och finstämda fat. Gott till Quattro formaggi och vågad kombo till het Diavola.

2020 Casal di Serra Classico Superiore, 12419.

2020 Casal di Serra Classico Superiore, Italien, 12419, 99 kr, 750 ml. Vitt till pizza? Inga problem, klassiska varianter såsom Margherita och Marinara passar utmärkt till vita viner. Välj vitt som inte tar för stor plats, denna gång lättsamt från Marche. Druvan verdicchio bjuder friskt och mineralstint.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här