Tårta till radarparet
Åsa och Ronnie
Åsa Green och Ronnie Karmeborg är riktigt bra kollegor, tycker deras jobbarkompisar. Foto: Pernilla Wahlman
Bästa kollegan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Tårta till radarparet Åsa och Ronnie

Kocken Ronnie Karmeborg och kokerskan Åsa Green har jobbat på lunchmatsalen Storsjömässen i 20 respektive 14 år. I mars blev de båda »Bästa kollegan« i Hotellrevyn.

Publicerad 11 mars 2010

Storsjömässen är lunchmatsal på Sandvik, en av Sveriges största industrier. Här har kocken Ronnie Karmeborg jobbat i över 20 år. Kokerskan Åsa Green har gjort honom sällskap under 14 av åren. I mars blev de båda »Bästa kollegan« i Hotellrevyn.
–Jag nominerade dem för att de ska veta att vi tycker om dem, säger arbetskamraten Margareta Kärrstedt.
Hon skickade in namnen på båda eftersom de jobbar så bra tillsammans.
– Åsa vet hela tiden vad Ronnie gör och Ronnie vet vad Åsa gör. »Ni är så gulliga«, brukar jag säga till dem.
Men det sista går inte hem hos Ronnie som då brukar svara »kaniner är gulliga«.
Han tycker däremot att utnämningen är en ära.
– Är man glad mot andra, så är de glada tillbaka. Vi har roligt tillsammans allihop. Det är som det står i nomineringen, vi är som en familj, säger han.
Åsa håller med.
– Jag blir rörd. Det är absolut stort att få en sådan här utmärkelse.

Nomineringen

»Kocken Ronny och kokerskan Åsa är alltid glada och positiva. De är aldrig sura utan hjälpsamma och trevliga. Vi är som en familj alla 11 som jobbar här! Det skulle vara kul att få ge så bra kollegor en överraskning.«

/body>

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här