När Miia svettas bygger
Choice en dusch i Nepal
Foto: Daniel Roos
Arbetspasset På jobbet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

När Miia svettas bygger Choice en dusch i Nepal

För varje långpromenad eller träningspass som Miia Lee tar skänker hennes arbetsgivare pengar till välgörenhet.

Publicerad 19 januari 2010

– Det är väldigt smart att involvera oss anställda på det sättet. Vi rör på oss och får bättre hälsa samtidigt som vi bidrar till en bättre värld, säger Miia som är säljare på Clarion Hotel Stockholm och Clarion Hotel Sign.
All personal på Choice Hotels uppmanas att motionera så mycket som möjligt – all träning räknas – och sedan registrera sina aktiviteter på företagets intranät.

Personalens fysiska aktivitet omvandlas sedan till pengar som företaget skänker till välgörenhetsprojekt. Senast var det ett brunnsprojekt i Nepal.
– Det har gått ut på att bygga brunnar, toaletter och duschar vid skolor så att barnen ska få en ordentlig skolgång. De som inte har dusch hemma har möjlighet att duscha och gå på toa innan skolan, något som inte är en självklarhet för barnen. De flesta kommer från väldigt fattiga förhållanden, berättar Miia.
Hon vet för hon har själv varit där. I våras pågick en tävling där de anställda som rörde på sig mest vann en resa till projektet i Nepal. Miia var en av fyra som fick åka.
– Jag fick ett diskbråck som gjorde att jag bara kunde promenera och träna pilates som motion. Så det gjorde jag.

Resan var kort, intensiv och totalt överväldigande. Gruppen fick besöka skolor som fått hjälp att skaffa rinnande vatten, ­toaletter och duschar delvis tack vare Choice medarbetares träningsansträningar.
– Man inser att vi bidrar till bättre levnads­förhållanden men också att vi alltid kan bidra lite till och göra en insats. Det lilla bidraget betyder väldigt mycket för dem som får hjälp.
 Träningsprojektet är en del av Choice-kedjans program »We care«. Där ingår allt från miljöarbete och socialt engagemang till satsningar på anställdas och gästers hälsa.

Hotellkedjan Choice Hotels Skandinavien

Gör: Arbetar med välgörenhet genom det egna programmet »We care«, bland annat i samarbete med Unicef.
Så kan personalen bidra: Bland annat genom fysisk aktivitet som företaget omvandlar till pengar som går till välgörenhet.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här