Magnus och Alexandra fick Hotellrevyns första tårtor!
Magnus Johansson, Alexandra Voigt och resten av jobbarkompisarna är redo för vinnartårtan. Hotellchefen Sverre Sjögren kramar om dem. Foto: Thomas Carlén
bästa kollegan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Magnus och Alexandra fick Hotellrevyns första tårtor!

Kocken Magnus gör god mat till vardags och sköter både grillen och gitarren när det är fest. Nattisen Alexandra gör alltid det lilla extra för både gäster och arbetskamrater.

Publicerad 19 oktober 2009

Personalen runt fikabordet på Clarion collection Fregatten i Varberg är eniga: Det är av­görande med bra arbets­kamrater när man jobbar så nära varandra och har långa arbetsdagar.
Och anledningen till att de sitter och äter tårta är just för att de har extra bra jobbar­kompisar. Kocken Magnus Johansson och nattreceptionisten Alexandra Voigt har utsetts till månadens »Bästa kollega« i Hotellrevyn.

Hotellrevyn hade knappt hunnit utlysa tävlingen när det första förslaget damp ner i brevlådan.
– Egentligen hade jag velat nominera hela hotellets personal, för de är toppen, säger Linda Börjesson, frukostvärdinna på Clarion Fregatten och den som skickade in förslaget.

De nominerade visste inget förrän tårtorna stod på

 Magnus tårta.
 »Magnus är bäst.«

bordet.
– Det var överraskande, säger Magnus efter att ha smakat av sin chokladmoussetårta med texten »Magnus är bäst«.
Alexandra blev också lite ­förvånad över att bli utsedd.
– Ja, jag är nog glad av mig, instämmer hon efter att ha hört ­motiveringen.
Hon tycker att en bra kollega ska se det positiva i saker och ting, alltid hjälpa sina arbetskamrater och vara trevlig och glad mot dem.
– Speciellt på morgonen, då folk är så trötta.

Arbetskamraternas motivering

»Alexandra möter oss frukost­värdinnor klockan 06.30 med ett stort leende fast hon har jobbat hela natten. Har hon haft tid har hon alltid gjort något extra för att underlätta för oss. Vill en gäst ha frukost mitt i natten så fixar hon det -för henne handlar allt om god service.«

»Våran Magnus är en kock som lagar gudagod mat till både gäster och personal. Han mättar hela hotellets anställdas kurrande magar. Men han kan inte bara laga mat, han kan spela också så på personalfester så står han både vid grillen och byter sedan skepnad till trubadur. En riktig glädjespridare!«

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här