Christina sprider trivsel 
på Folkets hus i Bräcke
Elisabeth Lindgren i svart längst fram till vänster nominerade Christina Wallin som "Bästa kollega". Det blev vinst och blåbärstårta till alla! Foto: Gunno Rask
bästa kollegan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Christina sprider trivsel på Folkets hus i Bräcke

Hon sätter färska blommor på borden, bakar bröd till maten, pysslar om gäster och piggar upp jobbarkompisarna. De bjöd tillbaka -- genom att nominera henne till månadens bästa kollega!

Publicerad 12 maj 2011

Med en tår på sin kind fick Christina Wallin lyssna på motiveringen av varför hon är en så god kollega, därefter kom en rungande applåd från arbetskamraterna.
– Det var som f-n, jag är i chock och tårarna bara rinner, konstaterade Christina.

Christina sprider glädje och en god arbetslust till personalen, berättar Elisabeth Lindgren som var den som passade på att skicka nomineringen till Hotellrevyn.
– Så det känns så bra att hon får denna uppskattning, det är hon värd, säger en minst lika rörd Elisabeth Lindgren.

Christina har i 15 år lagat mat, bakat och pysslat om restaurangens gäster och arbetskamrater.
– Under sommarsäsongen så ser Christina till att blommor finns på borden, hon har gått kurser för att lära sig baka matbröd och har alltid mycket engagemang i det hon gör. Hon alltid på gott humör, det är små saker som ger så mycket för trivseln, konstaterar Elisabeth.

Folkets hus-restaurangen lagar mat till runt 500 gäster per dag. Förutom vanlig restaurangverksamhet så får skolan och servicehuset sin lunch härifrån.
– Jag trivs bra här och det är inga speciella saker jag gör, man tar en promenad och plockar med sig lite blommor hit det kostar inget. Sedan är jag som person att det ska hända saker, säger Christina.

Efter jobbet så är det Christina som vill att man ska hitta på något och det tackar man inte nej till, så det händer alltid något runt henne, avslutar Elisabet.

Ur motiveringen

För att hon är en fantastisk arbetskamrat, kunnig och ställer
alltid upp för oss andra i personalen. Hon har ofta med sig någon
liten present för att piffa upp vardagen. Inte bara är hon duktig
på att laga mat som är den huvudsakliga arbetsuppgiften, dessutom
bakas nästan dagligen något gott bröd till vår lunchrestaurang, ett
grepp som är mycket uppskattat av både medarbetare och besökare.
Det ingen annan hinner, det fixar Christina på något vis, därför
tycker jag att hon är värd en riktigt smarrig tårta så jag kan få
”bjuda tillbaka” en gång!

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
99
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här