Ur artikelarkivet Gamla arkivet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Chefen blev sur, jag sjukskriven

Publicerad 23 oktober 2002

Jag läste Angelos insändare i nr 8/02. Jag funderar också många gånger varför jag är med i facket.
Jag var gravid och arbetar som restaurangbiträde på ett stort företag. Först blev jag sjukskriven på grund av illamående men sedan när jag blev bättre och kom tillbaka, kände jag att jag inte skulle orka stå hela dagen och lyfta tungt.
Då pratade jag med en fackrepresentant och med skyddsombudet på jobbet och de sa att jag skulle prata med min chef och be om en omplacering, annars skulle jag sjukskriva mig. Jag pratade med chefen och han svarade var: om du inte orkar jobba ? sjukskriv dig.
När jag kontaktade facket fick jag som hjälp att en ombudsman ringde till mitt jobb och sa till chefen att jag skulle bli omplacerad och få andra arbetsuppgifter.
Men jag blev inte omplacerad, chefen blev sur och de fackliga representanterna på jobbet och på facket inte följde processen. Till slut blev jag sjukskriven igen. Av graviditetens 9 månader arbetade jag 4 dagar.
Jag orkade inte bråka med min arbetsgivare eftersom facket struntade i mig. Facket gjorde situation bara värre.
Jag förstår inte de fackliga representanterna på mitt jobb. De kunde inte svara på frågorna, de kunde inte förstå min arbetssituation. Vad är deras uppgifter? Och ombudsman kollade inte om arbetsgivare gjorde som han sa.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här