Branschen är bäst på bio (och tv)
En scen ur Foodies -- besök på Arzak i San Sebastián. Foto: Mike Kollöffel/TV2
Efter jobbet
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Branschen är bäst på bio (och tv)

Drama, komedi, dokumentär -- nu ska allt utspela sig i branschen. Här är några aktuella pärlor att koppla av med efter jobbet.

Publicerad 6 maj 2014

 Foto: Mike Kollöffel/TV2

Baddjævlene!
Glöm Downton Abbeys strikta salonger. Danska serien­ »Badehotellet« blandar klassklyftor med danskt gemyt. Serien utspelar sig på Jylland
i slutet av 1920-talet. Gästerna njuter, de anställda sliter, intrigerna frodas. För alla som gillar män i yllebaddräkt och repliker som »Lad os spise lidt tærte«.
Var? Sista avsnittet i första säsongen visas på TV4 den 8 maj, men serien finns kvar i kanalens play-utbud.

lunchbox Foto: Sikhya Entertainment

Sött som mangolassi
Sugen på något hemlagat som omväxling? Testa indiska dramakomedin »The Lunchbox«. En hemlagad lunchlåda levereras till fel man, som börjar brevväxla med matlagerskan, en sorgsen hemmafru. En fin skildring av både relationer, ensamhet och Mumbais unika ­system för utkörning av lunchlådor.
Var? Visas på SF:s biografer från den 25 april.

 Foto: B-Reel

Berättelser från »andra sidan«
»Foodies – the culinary jetset« är en svensk dokumentär om fem foodies, personer med ett enormt intresse för restaurangmat. En av dem har ätit på världens alla 109 ­trestjärniga restauranger. Gäster när de är som bäst – eller värst?
Var? Visas på SF:s biografer från den 23 maj.

 Foto: Aldamisa Entertainment

Foodtruck full av feelgood
I komedin »Chef« blir finkocken Carl av med jobbet och köper en egen foodtruck där han ska återfinna sin skaparkraft och återfå kontakten med sin försummade son. Känslomys och kroppshumor med Hollywood­stjärnor som Jon Favreau, Robert Downey Jr och Scarlett Johansson.
Var? Biopremiär i USA i maj, verkar inte gå upp på svenska biografer. Men håll utkik på Netflix och liknande tjänster.

  Foto: BBC2

Svart humor i vita rockar
Den brittiska tv-serien »Whites« kretsar runt Roland White, en duktig men lite bitter kock som ­missat sin chans till stjärnstatus. Han försöker göra både gäster och den heltokiga ägarinnan nöjda tillsammans med sin neurotiska sous chef och lömska lärling.
Var? Som köp-dvd på Amazon. En del scener går att hitta på Youtube också.

Rosa filmbakelse
Under våren har »Grand Budapest Hotel«, Wes Andersons fluffiga bakverk till film, gått på biograferna. Läs mer i Göran Everdahls krönika här.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här