Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Papperslösa får facklig hjälp i city

Nätverksbyggande och samverkan ska få fler papperslösa att hitta till Fackligt center för papperslösa, som flyttat tillbaka till centrala Stockholm.

Publicerad 2 oktober 2012
inlinebild
Hälsobrunnsgatan 10 är centrets nya adress. Foto: Sofia Andersson

Fackligt center för papperslösa bildades 2008. Nu är de tillbaka i Stockholms innerstad igen, efter en utflykt till Solna.
– Vi har bjudit in Soppkök Stockholm, katolska kyrkan, Röda korset och andra organisationer som får kontakt med papperslösa. De ska veta att det är hit de ska hänvisa när det gäller fackliga frågor, säger Katja Ojanne, HRF-medlem och ledamot i centrets styrelse.

Centret har flyttat in till Runö folkhögskolas lokaler, och tanken är att även detta ska leda till att fler papperslösa får kontakt med facket. Folkhögskolan håller kurser i svenska, dit papperslösa är välkomna. Kurserna har varit fullsatta.

Ett samarbete mellan fackförbund

Fackligt center för papperslösa drivs av ett antal fackförbund inom LO, TCO och Saco samt av centralorganisationerna LO och TCO. Hotell- och restaurangfacket är ett av de medverkande förbunden. Syftet är att hjälpa personer utan arbetstillstånd och/eller uppehållstillstånd. De utnyttjas ofta på arbetsmarknaden.
Varje måndag eftermiddag kl. 16 – 19 har centret mottagning.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.