Nyheter Startsidan
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Osäker framtid för vägkrogsbiblioteken

I går invigdes det elfte vägkrogsbiblioteket på Rasta utanför Grums i Värmland. Men framtiden för biblioteken är osäker eftersom en del av finansieringen har dragits in.

Publicerad 20 januari 2010

001129736Hotellrevyn6190312.00false2118 pt18 pt00falsefalsefalse

I går fick vägkrogen Rasta vid E18, strax utanför Grums i Värmland, ett eget bibliotek. Det blev det elfte vägkrogsbiblioteket i HRF och Transports gemensamma projekt för att öka läsandet hos restaurangpersonal och yrkesförare.

Men framtiden är osäker för biblioteken. Tidigare har de till hälften bekostats av Kulturrådet via satsningen på kultur i arbetslivet, KIA. I år har dock KIA strukits helt ur regeringens regleringsbrev till Kulturrådet.
– Regeringen vill satsa på läsfrämjande insatser för barn och unga, men vi anser att det även behövs läsfrämjande insatser för vuxna, säger Lotta Durgé på Transport.

I oktober träffade representanter från Transport kulturminister Lena Liljeroth-Adelsohn för att diskutera frågan. De planerar även att uppvakta Kulturrådet direkt, berättar Lotta Durgé.
– Vi skulle behöva den här grunden från Kulturrådet. Det måste lösa sig på något sätt.

Fakta: Vägkrogsbiblioteken

Det första vägkrogsbiblioteket öppnade 2004 som ett gemensamt projekt mellan HRF och Transport. Sedan dess har ytterligare tio bibliotek tillkommit runt om i landet.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
108
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här