Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Nu börjar resan mot ”nya” HRF

På HRF:s kongress i november antog förbundet framtidsplanen Agenda 2014. I dag gick startskottet för arbetet med "nya" HRF.

Publicerad 13 januari 2012
inlinebild
Katja Ojanne från HRF:s Stockholmsavdelning är en av de drygt 40 medlemmar som jobbar fram Agenda 2014. Foto: Sofia Andersson

HRF-kongressens beslut innebär att förbundet nu inleder ett förändringsarbete. Fackets arbetssätt ska förändras och målen är många. Förutom medlemsrekrytering ska även organisationen lägga tyngdpunkten på den fackliga verksamheten ute på arbetsplatserna.

I dag samlades cirka 40 HRF-medlemmar från hela landet för att diskutera hur målen ska nås och vad som krävs för att nå dem.
– Det är viktigt att vi är synkade och rör oss i samma riktning. Om jag sitter ensam på mitt jobb och anser att HRF ska vara en kamporganisation så ger det ingen påverkan, säger Katja Ojanne, servitris på TGIF och en av deltagarna i Agenda 2014-arbetet.

Mycket av diskussionerna rörde förhållandet mellan ren medlemsservice och ”hjälp till självhjälp”. De kommande veckorna ska fyra grupper ta itu med varsitt område och arbeta fram konkreta förslag. Arbetet med handlingsplanen fortsätter under våren.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här