Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

”Lägre ingångslöner leder till låglöneträsk”

Om ett par veckor växlar Hotell- och restaurangfacket avtalskrav med arbetsgivarna. Vi kollade läget med HRF:s förbundsordförande Ella Niia inför årets avtalsfajt.

Publicerad 3 april 2013
”Lägre ingångslöner leder till låglöneträsk”
HRF:s förbundsordförande Ella Niia om avtalsrörelsen. Foto: Annika af Klercker

Så här i backspegeln, hur var förra årets avtalsrörelse?
– Det var en tuff avtalsrörelse. Eftersom arbetsgivarsidan, Visita, krävde så kallad frivillig medling redan från början fick vi inte igång förhandlingarna. När vi sedan kom till medling blev det mest om kronor och ören.  Tvistefrågorna var själva ­lönen förstås. Även i vår bransch ska det vara löner som det går att leva på. Minimilöner ska höjas lika mycket som de utgående. Släpper vi där får vi ett dränage neråt.

Blev det ett bra avtal?
– Det blev något högre än det så kallade märket som förra året var på 2,6 procent. Vår bedömning var att det var ett bra avtal. Men om vi är nöjda? Nej. Men utifrån »normen« eller »märket« är min fasta övertygelse att vi inte hade uppnått högre även om vi hade utlöst en konflikt. Vi höll fast vid 960 kronor i lönehöjning väldigt länge. Som medlem är det lätt att invaggas i den tron att det kommer att bli så. HRF fick både ris och ros från medlemmarna. Vi har individgaranti och det är bra. Och det förutsätter att den lokala lönebildningen måste fungera.

Vad säger du om Svenskt näringslivs utspel om att satsningar på lägsta lönerna slår hårt mot unga.
– Att de inte vet vad de pratar om. När de pratar om att vi måste sänka trösklarna undrar jag hur låga trösklar de vill ha. Vill de ha en tudelad ­arbetsmarknad? Att en människa måste ha flera olika jobb för att kunna överleva? Vårt löne­läge är så lågt och att då prata om att sänkta löner skulle öka sysselsättningen fungerar inte.
Lägre ingångslöner leder till låglöneträsk, och sänker lönerna för alla i hela branschen. Det kan inte vara så att vi ska vara en bransch där konkurrenskraften bygger på en så naiv politik.

Hur realistiskt är det att LO-samordningens krav går igenom i årets avtalsrörelse?
– LO:s krav är 700 kronor mer i månaden för dem som tjänar under 25 000 och 2,8 procent för dem som är över 25 000. ­Arbets­givar­sidan har gått ut med 4,5 procent på tre år. Det är ett skämt. Vad som händer och var industrin landar påverkar också vår avtalsrörelse.

Vad är viktigast för HRF inför årets avtals­rörelse?
– Löneutveckling och inflytandefrågor. Schema­läggning är i särklass den viktigaste frågan. Medlemmarna ska känna att man kan vara med och påverka. Det finns medlemmar som inte får scheman. Tänk att då synka hela sitt liv med till exempel att ha barn.

Många hotell- och restauranganställda är arbetslösa. Hur ser en bra jobbpolitik ut?
– Det är ingen hemlighet att jag är socialdemokrat. Regeringen har kapitalt misslyckats i sin jobbpolitik. Det står också klart att sänkt skatt för arbetsgivare och de olika åtgärdsprogrammen inte ger fler jobb. Vi behöver riktade insatser till dem som har varit borta från arbete i två år eller mer. Att sänka löner har inte gett bröd i huset till dem som är arbetslösa. Utbildning är viktigast. Hotell- och restaurangfacket jobbar med ­validering. Vi vill att våra självlärda medlemmar och de med arbetslivserfarenhet från andra länder får möjlighet att valideras. Behovet av vidareutbildning är stort.

Vad är en bra tillväxtpolitik för branschen?
– Nu jobbar vi tillsammans med Visita kring ett branschpolitiskt program. Närings­politiken är en del av detta. Det rymmer så många frågor. Ökad syssel­sättning kräver en annan barnomsorg, till exempel nattis. Infrastrukturen är en annan avgörande fråga, om ­besöksnäringen ska blomstra behöver vi kommunikationer. Jag vill också att städer som arrangerar evenemang ska kunna få en statlig garanti vid förluster.
 
Visita menar att krogmomssänkningen har lett till cirka 5 000 nya jobb. HRF har ­kritiserat dessa siffror.
– Vi vet inte vad det är för jobb. Är det fasta anställningar? Är det timanställningar eller svarta jobb som har blivit vita? A-kassan har fortfarande höga arbetslöshetssiffror. Vi finner det anmärkningsvärt att så många nya jobb inte märks i sysselsättningsstatistiken. Staten ger redan subventioner till branschen genom till exempel arbetsmarknadsåtgärder. Ska besöks­branschen gå runt på skattepengar?

Vill HRF återställa momsen?
– Nej, tvärtom bejakar vi sänkningen. Bland annat för att det inte ska vara olika moms till exempel på catering- och på krogbranschen. Kan vi på något sätt öka likviditeten i branschen är det en trygghet för våra medlemmar. Men vi har inte funnit något samband mellan sänkt krogmoms och fler jobb.

Till sist – hur ska medlemmarna förbereda sig inför avtalsrörelsen?
– För förhandlingsdelegationen är det oerhört viktigt att vi har medlemmarnas stöd i det vi gör. Att medlemmarna står bakom de krav vi fastställer och att de känner att avtalsrörelsen är viktig. Ju starkare vi känner att vi har stöd för de krav vi har desto bättre kan vi göra.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter RESTRIKTIONER

”Nu har vi en stol per bord”

Max en gäst per bord gäller nu för serveringsställen på handelsplatser. Seija Andersson Ter-Borchs arbetsplats, restaurangen på Ikea Haparanda, är en av dem som påverkas av de nya restriktionerna.

Publicerad 5 mars 2021 Kommentera
”Nu har vi en stol per bord”
Seija Andersson Ter-Borch jobbar på Ikea Haparandas restaurang, som berörs av de nya restriktionerna. Foto: Nina Sandell/Mostphotos, Tomas Bergman
Seija Andersson Ter-Borch.

Vilka förändringar har ni gjort efter de senaste restriktionerna?
– Vi har tagit bort alla sittplatser i bistron vid utgången. Inne i restaurangen har vi nu en stol per bord, så det är 85 sittplatser i stället för 230 som det blev när vi glesade ut förra gången. Det är en märkbar skillnad. Jag hade inte varit så glad om jag var kund, men samtidigt är det bara att gilla läget.

Sköter kunderna sig?
– De duktiga sätter sig vid varsitt bord även om de kommer in tillsammans. Andra flyttar på stolarna. Vi kan bara informera om vad som gäller, våra besökare har ett eget ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också.

Något som har ändrats gällande maten?
– Vi tillagar halvbleck till lunchen, för att det inte ska bli svinn. Folk kan någon gång få vänta lite medan vi steker på nytt. Men det här är ju Norrland så de klarar att vänta. Menyn är annars samma, köttbullar och kyckling går bäst.

Hur mycket kunder har ni?
– Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också. Så det är ganska lugnt. Men sakteligen kommer folk mer och mer, det är inte som i början. Jag tror att de helt enkelt är less på att vara hemma. Det ska bli spännande att se hur det är på lördag, då brukar det vara lite mer folk.

Ingår i temat: Coronakrisen 117 artiklar

Alla artiklar i temat (114 till)
Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här