Arbetsmiljöverket hotar restaurang Rydbergs bar och matsal i Stockholm med 100 000 i vite om man inte minskar riskerna för arbetsskador och olyckor.
Vid en inspektion som Arbetsmiljöverket gjorde på restaurangen hösten 2006 upptäcktes flera brister. De anställda utsattes för onödiga risker vid flera arbetsmoment, framför allt i samband med leveranser till och från restaurangen.
Bland annat måste personalen hissa ner fulla öltunnor från gatuplan till källarvåningen, där dryckerna förvaras, med hjälp av ett rep. Arbetsmiljöverket räknar med att de anställda hissar ned sammanlagt 650 kilo vid varje leverans. De tomma ölfaten bärs sedan upp för en svängd trappa som saknar ledstång. Krogen får öl levererat två dagar i veckan.
Arbetsmiljöverket kräver nu att restaurangen rättar till problemen senast den 5 maj 2008. Annars kan krogen få betala 100 000 kronor i viten.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.