Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Kafé med löneskuld i konkurs

Plötsligt fick de anställda på ett kafé i Simrishamn veta att arbetsplatsen skulle stänga och de bli av med jobben. Innestående löner såg de inte heller röken av. Nu har Hotell- och restaurangfacket begärt bolaget i konkurs.

Publicerad 23 oktober 2014

Hotell- och restaurangfacket företräder två medlemmar som tillsammans har drygt 100 000 kronor i lönekrav mot kaféet. Det var för ungefär ett år sedan som det numera konkurssatta bolaget köpte verksamheten. Personalen följde då med över till de nya ägarna. Men de blev inte särskilt långlivade. Kort därefter fick de anställda beskedet att kaféet skulle stänga för ombyggnad – och de anställda skulle sägas upp. I samband med detta slutade även löneutbetalningarna att komma. Efter flera försök att få ut lönerna, vände sig Hotell- och restaurangfacket till tingsrätten för att begära bolaget i konkurs. Så blev det också. Ägarna till bolaget dök inte upp till tingsrättsförhandlingen.

 

 

 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.