Bloggaren och författaren Sandra Beijer har ett stort restaurangintresse och gör grundlig research innan hon bokar bord.

Sandra Beijer började blogga 2005 och räknas i dag till en av landets mest lästa. På bloggen delar hon med sig av sitt liv som författare, men också av resor, restaurangbesök och uteliv.
Hur är du som gäst?
– En finsmakare skulle jag nog säga. Jag lägger mycket tid på att välja hotell och researcha restauranger när jag reser. Reser man med mig vet man att man kommer ha det bra. Sov- och matmässigt i alla fall.
Går du ofta ut och äter?
– Innan barn åt jag ute oftare. Nu blir det kanske tre, fyra gånger i månaden. Jag har ett stort restaurangintresse och bokar ofta bord på nyöppnade ställen.
Vad får dig att trivas?
– Bra belysning, vänlig personal och goda viner.
Förrätter och pasta vongole
Vad äter du helst?
– Finns pasta vongole på menyn kan du hoppa upp och sätta dig på att jag beställer det. Annars är jag svag för förrätter och äter gärna två-tre sådana i stället för en varmrätt.
Sandra Beijer
- Är: Författare och bloggare. Hon har skrivit tre romaner, bland annat ”Mellan oss”, samt manus till TV-serien ”Allt som blir kvar” för SVT. Hennes blogg räknas till en av Sveriges största.
- Ålder: 40 år.
- Bor: I Gamla stan i Stockholm.
- Aktuell: Med monologen Glow up på Dramaten.
Svarar du ärligt på frågan om allt smakat bra, även om du inte tycker det?
– Haha nej! Jag säger alltid att det smakar bra. Om det typ inte var en spik i maten, det kan ju vara bra för dem att veta … Men jag har skickat tillbaka lamm mer än en gång. Restauranger har en tendens att understeka det. Jag vill inte äta rått lamm.
Vad skulle få dig att byta hotellrum?
– Att det luktar äckligt.
Färsk kronärtskocka på Nino
Har du något extra minnesvärt hotell- eller restaurangbesök?
– Som 40-årspresent fick jag en resa till Rom av min pojkvän. Första kvällen åt vi på Nino, en familjerestaurang som funnits sedan 1934. Servitörerna rörde sig med nästan koreograferad precision mellan trånga bord där välklädda, rika italienska familjer åt. Nino är berömda för sin färska kronärtskocka – kokt och serverad med smör. Beställ den!
Vad handlar din nya pjäs på Dramaten om?
– Glow up är en monolog för unga vuxna om vänskap, kropp och besatthet – om lockelsen i smink och influencers men också om kroppen själv, som växer och förändras vare sig man vill eller inte. Jag ville skriva något fysiskt och samtida, där tjejer kan vara både starka och sårbara på samma gång.
Vad har du mer på gång framöver?
– Jag försöker skriva en fjärde roman. Den ska handla om att vara så fucking kär att man går av.
