Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ja till sänkta avgifter för unga

I går sade riksdagens socialförsäkringsutskott ja till att ytterligare sänka arbetsgivaravgiften för unga under 23. Nu rekommenderar utskottet riksdagen att göra samma sak.

Publicerad 13 mars 2015

Förslaget om de sänkta arbetsgivaravgifterna kommer från förra regeringen, och innebär att de sociala avgifterna nästan helt tas bort för den som inte fyllt 23. Kvar blir bara ålderspensionsavgiften på drygt 10 procent. Alliansregeringens förslag innebär också att rabatten på sociala avgifter tas bort helt för den som har fyllt 25 men inte 26 år. I dag finns en rabatt på sociala avgifter för unga upp till 26 år. Rabatten är samma för alla åldrar. 

Socialförsäkringsutskottet rekommenderar nu riksdagen att säga ja till alliansens förslag, som i så fall kan börja gälla från 1 maj. 

Sverigedemokraterna i utskottet reserverade sig mot beslutet och vill i stället att ungdomsrabatten ska tas bort helt. Det vill även den nuvarande regeringen som förväntas föreslå en avveckling av de sänkta arbetsgivaravgifterna i sin vårbudget. I så fall kan en successiv återställning av avgifterna börja redan i augusti. 

Den 25 mars ska riksdagen debattera och ta beslut i frågan. 

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här