Nyheter avtal 2012
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

HRF kräver föräldravänlig schemaläggning i handeln

HRF har i dag lämnat sina avtalskrav till arbetsgivarorganisationen Svensk Handel. Kollektivtavtalet gäller bland annat för de cirka 280 HRF-medlemmar som jobbar på Ikeas restauranger.

Publicerad 25 april 2012

Avtalskraven till Svensk Handel är på många punkter identiska med de krav som HRF lämnat till arbetsgivarorganisationen Visita, tidigare SHR. Lönehöjningar på 960 kronor, slopa anställningsformen ”enstaka dagar” och att alla ska vara garanterade 80 procent av lönehöjningen. HRF kräver också att arbetsgivare ska lägga schema på ett sådant sätt att det underlättar för föräldrar.

Avtalet med Svensk Handel går ut redan den 30 april, men förhandlingarna är beroende av vilka överenskommelser som görs på det betydligt större avtalsområde som HRF och Visita ska förhandla om.

För knappt två veckor sedan kom Handelsanställdas förbund och Svensk Handel överens om ett avtal som ger 710 kronor mer i månaden till butiksanställda och 665 kronor till lagerarbetare.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här