Nyheter

Hallå där, Peter Kjellander

Peter Kjellander, vikarierande ombudsman i HRF:s avdelning Öst, utsågs nyligen till Årets försäkringsinformatör i LO-distriktet Småland och Blekinge.

Publicerad 28 mars 2017
Hallå där, Peter Kjellander
Peter Kjellander, ombudsman i HRF:s avdelning Öst. Foto: Privat

Grattis!
– Tack. Jag är väldigt stolt, det är ett fint pris.

Varför blev du Årets försäkringsinformatör?
– Min kassör hade nominerat mig. Jag minns inte exakt vad det stod i nomineringen, men jag har försökt få i gång försäkringsverksamheten här i avdelningen. Jag är i grunden regional försäkringsinformatör i Livs. Det blir ju att man pratar försäkringar hela tiden, när man är ute på uppsökeri och när man jobbar som ombudsman. Jag har säkert pratat försäkringar med flera hundra personer och varit ute på 40-50 företag. Det är svårt i hotell- och restaurangbranschen. Många har så mycket att göra när man kommer, så att man får ta den minut man får. Den minuten kan vara mycket värd.

Vad har du för tips till andra försäkringsinformatörer?
– Kanske att gå de vidareutbildningar som finns, för det händer mycket med försäkringarna och det kan vara ett bra sätt att komma i gång. Det är viktigt att nå ut med försäkringsinformationen, det kan innebära mycket pengar för medlemmarna.

Upplever du att många du möter inte har koll på försäkringarna?
– Ja, så är det. Man blandar ihop medlemsförsäkringar och avtalsförsäkringar. Framför allt avtalsförsäkringarna är det många som inte har koll på. Förra året träffade jag en tjej som arbetade på hotell. Hon hade tre barn och hade varit föräldraledig med dem. Hon hade missat det här med premiebefrielse i tjänstepensionen, att AFA betalar in dina premier till tjänstepensionen medan du är föräldraledig. Det blev ganska mycket pengar för henne.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här