Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Murat Tas

Ett reportage i Hotellrevyn fick Murat Tas att ansöka om att få servera på Nobelfesten. Förra året var han för sent ute, men i år kunde han förverkliga sin dröm.

Publicerad 13 december 2010
inlinebild
Murat Tas, till vardags servitör och bartender på Dalarasten i Säter. Foto: SBG

Varför ville du servera på Nobelfesten?
– Det handlar inte om pengarna, det handlar om att få uppleva miljön. Nobelmiddagen är höjdpunkten av fester. Det var verkligen värt det faktiskt. Jag drömmer fortfarande om middagen.

Hur förberedde du dig?
– Jag var på plats redan klockan 11.00. Vi började med att äta lunch, sedan samlades vi och lyssnade när kockarna berättade om maten. Vi repeterade från 13.00 till 18.00. Vi gick nerför trappan minst 6–7 gånger i militäriska led.

Fick du servera några kända personer?
– Inte vad jag vet, man hinner inte kolla. Jag var fokuserad på att göra det jag skulle. Vi serverar maten och går direkt tillbaka, det finns ingen tid att stå och titta på gästerna.

Hade du chansen att smaka på maten?
– Ha ha ha, nej inte alls. Jag hann aldrig. Men det doftade ljuvligt. När jag bar ner desserten så var det som en doft av paradiset.

Vad säger de på jobbet?
– De är stolta över mig, ingen härifrån har serverat på Nobelfesten. Många kunder har hälsat och sagt att de skulle titta efter mig på tv.

Vill du servera på Nobelfesten igen?
– Gärna, det var en otroligt fantastisk upplevelse. Det kändes jättelyxigt. Efteråt fick jag ett diplom och ett papper där det står att jag kan ansöka igen nästa år.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här