Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Hallå där, Michel Neuhold

Michel Neuhold, 23 är dealer på Casino Cosmopol och en av grundarna till nystartade partiföreningen HRF-Vänstern.

Publicerad 3 februari 2011
inlinebild
Michel Neuhold vill bredda HRF:s politiska samarbete till att även omfatta Vänsterpartiet. Foto: Sofia Andersson

Vad är HRF-Vänstern för något?
– Det är en partiförening för vänsterpartister inom HRF.

Vad har ni för mål med föreningen?
– Den har kommit till för att vi vill stärka det politiska på arbetsplatserna, eftersom det genomsyrar det fackliga arbetet.
Vi vill få folk att vakna upp och förstå att det är dagens arbetsmarknadspolitik som styr hur arbetsmarknaden ser ut. Många förstår konstigt nog inte det, det finns medlemmar som exempelvis röstar borgerligt eller slåss för dåliga extraanställningar och individuell lönesättning.

Det låter inte helt olikt HRF:s vanliga mål?
– Jo, men som HRF-Vänstern kan vi betona det mycket mer. Vi kan också ha dialog med Vänsterpartiets politiker, och ge dem inblick i vad HRF-medlemmarna vill.

Är det någon speciell fråga där ni vill påverka HRF?
– Först och främst finns det ett kongressbeslut som säger att vi ska arbeta för en socialdemokratisk regering. Där skulle vi vilja ha en ändring, jag tycker personligen att det helt enkelt ska vara en socialistisk regering i stället. Annars blir det svårt för oss att jobba vidare.

Vilken respons har ni fått?
– Det finns ett intresse på många nivåer i förbundet om att vi ska finnas, men också en del som tycker att HRF enbart ska samarbeta med Socialdemokraterna. Vi har fått en del positiva reaktioner från V-politiker också.

Hur värvar ni?
– Just nu finns vi bara i Stockholm. Men tanken är att varje större Vänsterpartidistrikt ska ha en egen HRF-förening. Den som är intresserad kan mejla storstockholm@vansterpartiet.se så tar vi kontakt.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här