Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Gothia fick första boklådan

Nu har HRF Väst delat ut sin första boklåda. Den gick till Hotell Gothia i Göteborg.

Publicerad 7 mars 2013

Det var i samband med Bok- och biblioteksmässan i höstas som HRF och ABF började samla in böcker, till lådor som ska delas ut och placeras på olika avdelningar.

– Den som inte läser i vanliga fall går kanske inte och köper en bok i första taget, och med våra arbetstider fungerar det inte alltid att gå till bibliotek. Det blir nog lättare om det finns böcker på den egna arbetsplatsen, hoppas HRF:aren Ann-Sofi Tsupukka, som gått en särskild utbildning om läsfrämjande.

I den första lådan fanns omkring 60 titlar, romaner, faktaböcker, barnböcker med mera. Kommande lådor ska delas ut till Casino Cosmopol i Göteborg, Norrby bingo i Borås. Sedan ska HRF Väst erbjuda dem till arbetsplatser som de kommer i kontakt med under utbildningar och förtroendemannaträffar.

Tanken är inte bara att erbjuda läsupplevelser utan också att bättra på medlemmarnas läsförståelse, mot bakgrund av en EU-rapport som säger att var sjätte svensk har svårt att läsa och förstå enklare texter.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här