Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fransk hotellstrejk under filmfestivalen

Obäddade sängar, tomma minibarer, kall supé och ingen frukost på rummet. Det har celebra gäster på lyxhotellen i Cannes i Frankrike mötts av under årets filmfestival.

Publicerad 19 maj 2004

Personalen på flera av stadens stora etablissemang har strejkat under den gångna veckan.
– Arbetsförhållandena har försämrats. Vi är underbemannade och lönerna är för låga, säger Ange Romiti, som arbetar på Carlton.
Det var där strejken inleddes i början av festivalen, men aktionen har sedan spridit sig till en rad andra berömda hotell. För att finna en protestvåg av samma omfattning måste man gå tillbaka till på 1970-talet.
– Jag tror att det här är början på någonting nytt. Arbetsgivarna måste ge oss bättre villkor. På sikt är det någonting som alla skulle tjäna på, eftersom det blir svårare och svårare att få tag på utbildad personal, säger Denis Sobczak på hotell Gray D?Albion.
Fackförbunden hävdar att hotell och restaurangbranschen idag styrs alltför mycket av finansiella intressen, där yrkeskunnandet får stå tillbaka.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här