Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Fem nya blockadvarsel i Göteborg

Hotell- och restaurangfackets Göteborgsavdelning har varslat fem restauranger om blockad. Restaurangerna har nu en eller två veckor på sig att teckna kollektivavtal för att undvika konflikt.

Publicerad 23 november 2006

Varslen skickades ut i onsdags efter att HRF inte lyckats få de fem arbetsgivarna att teckna kollektivavtal. För två av dem, Café Cava och Kaffemoster på Linnégatan, går fristen ut redan den 30 november. Restaurangerna Havet och Wild ´n fresh, som båda ligger i Saluhallen Briggen, har fått till den 5 december klockan 08:00 på sig att skaffa kollektivavtal.
– Vi har försökt att förhandla med allihop, men de vägrar att skriva avtal, säger Maria Norrbin Karlsson som är ombudsman på Göteborgsavdelningen.

Den femte restaurangen, Knossos, varslades om blockad redan i juni. Då blåstes konflikten av efter att arbetsgivaren ansökt om inträde i SHR.
– Men ansökan fullföljdes aldrig. Så nu varslar vi igen, säger Maria Norrbin Karlsson.
Senast den 6 december ska Knossos ha tecknat avtal med HRF för att undvika konflikt.

Hotell- och restaurangfacket har dessutom stämt en annan Göteborgsrestaurang, Byns bistro, till Arbetsdomstolen för förhandlingsvägran.
– Restaurangens ägare dök inte upp på någon av de förhandlingsdatum som vi hade bestämt trots att vi försökte flera gånger, säger Maria Norrbin Karlsson.

I början på november stämde HRF restaurangerna Beefeater inn och Café le petit i Arbetsdomstolen för samma sak. De stämningarna har nu dragits tillbaka eftersom arbetsgivarna och facket har kommit överens om en förlikning.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här