Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Facklig dragkamp om avtal på Wallmans

Servitörerna på Wallmans Salonger går alla på samma avtal: Hotell- och restaurangfackets. Men nu vill Teaterförbundet att deras sjungande och dansande medlemmar ska få ett eget avtal.

Publicerad 3 mars 2005

Artisterna på restaurangerna Wallmans salonger och Golden Hits både serverar, sjunger och dansar. De har betalt som servitörer med artisttillägg och tjänar mellan 19 000 och 22000 i månaden. För både artisterna och de vanliga servitörerna gäller Hotell- och restaurangfackets avtal.

Nu tar Teaterförbundet strid, skriver Svenska Dagbladet.
Förbundet anser att de servitörer som uppträder är professionella och borde ha ett eget avtal för sin artistmedverkan.
Teaterförbundet anser att den här typen av verksamhet blir allt vanligare och vill få ett avtal med Wallmans.
Från början var det serveringspersonal som sjöng och dansade, men nu är det professionella som underhåller, anser förbundet.

Hasse Wallman vill inte teckna något kollektivavtal med Teaterförbundet. Han anser att underhållarna dukar och serverar en större del av sin arbetstid än de står på scenen.

Frågan har varit uppe för diskussion tidigare. Nu ska Hotell- och restaurangfacket träffa både SHR, Sveriges hotell- och restaurangföretagare, och Teaterförbundet för att komma fram till en lösning.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.