Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Få blir gamla i branschen

De som jobbar i hotell- och restaurangbranschen är unga. Nästan ingen annan yrkesgrupp har lägre medelålder, enligt SCB.

Publicerad 29 februari 2008

Hotell- och restaurangbranschen är en ung bransch. Yngst är croupiererna, enligt Statistiska centralbyråns undersökning om yrkesstrukturer. Medelåldern för en svensk croupier var förrförra året 29 år. Bara idrottstränare och professionella idrottare hade en lägre medelålder. För hovmästare, bartenders och servitörer var medelåldern 31 år. Andra unga yrkesgrupper är brandmän, fotomodeller och djursjukvårdare.

Att det är få som stannar kvar i hotell- och restaurangbranschen tills de går i pension är tydligt. Bland servitörer, hovmästare och bartenders är det bara 1,5 procent som är äldre än 60 år. Det kan jämföras med körsnärerna, där en tredjedel har passerat 60-strecket, och politikerna där 20 procent är över 60 år.

Källa: Yrkesstruktur 2006, SCB.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Fråga om jobbet.
107
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här