De som jobbar i hotell- och restaurangbranschen är unga. Nästan ingen annan yrkesgrupp har lägre medelålder, enligt SCB.
Hotell- och restaurangbranschen är en ung bransch. Yngst är croupiererna, enligt Statistiska centralbyråns undersökning om yrkesstrukturer. Medelåldern för en svensk croupier var förrförra året 29 år. Bara idrottstränare och professionella idrottare hade en lägre medelålder. För hovmästare, bartenders och servitörer var medelåldern 31 år. Andra unga yrkesgrupper är brandmän, fotomodeller och djursjukvårdare.
Att det är få som stannar kvar i hotell- och restaurangbranschen tills de går i pension är tydligt. Bland servitörer, hovmästare och bartenders är det bara 1,5 procent som är äldre än 60 år. Det kan jämföras med körsnärerna, där en tredjedel har passerat 60-strecket, och politikerna där 20 procent är över 60 år.
Källa: Yrkesstruktur 2006, SCB.
Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.