Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Ella Niia föreslås bli ny förbundsordförande

Ella Niia, som nu är avtalssekreterare i Hotell- och restaurangfacket, föreslås bli ny förbundsordförande. Förslaget har stöd från 17 av förbundets 20 avdelningar.

Publicerad 20 april 2005

HRF har kongress den 20-23 maj och då ska en ny ordförande väljas. Valberedningen föreslår Ella Niia.
Ella Niia har ett brett stöd bland medlemmarna. 17 av förbundets 20 avdelningar har nominerat henne till ledningen.
– Jag är rörd över stödet, säger Ella Niia.

Vad tror du medlemmarna väntar sig av dig?
Ella Niia tänker länge innan hon talar.
– Som medlem i HRF vill jag vara stolt över mitt fackförbund. Känna att jag är en del i min organisation där min röst är viktig.
– Det är 17 år sedan jag städade på Scandic, men jag minns fortfarande hur jag tänkte och kände då. Medlemmen ska inte säga »Jag är ’bara’ hotellstäderska«. Jag vill att medlemmen med stolthet ska kunna säga »Jag är hotellstäderska, jag är en pusselbit i helheten för att ge gästen maximalt«.

– Likabehandling då det gäller kön och etnicitet är viktigt, men även likabehandling mellan yrkesgrupper, fortsätter Ella Niia.
Alla har rätt att känna yrkesstolthet, anser hon.

Ella Niia är 49 år och blev för några år sedan den första kvinnliga avtalssekreteraren i ett LO-förbund.
Hon började sin yrkesbana på fjällhotellet i Björkliden, Lappland. Under studietiden i Uppsala var hon även städerska på Scandic hotell. Som nyutbildad jurist kom hon till LO och därifrån värvades hon »hem« till HRF. Hon har hunnit med en kort tid på Kommunal innan hon kom tillbaka till HRF, där hon blev avtalssekreterare för fyra år sedan.
Om Ella Niia blir vald kommer hon att efterträda den nuvarande ordföranden Birgitta Kihlberg, som fyllde 60 år i höstas och nu avgår med pension.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här