Så får du grepp om din arbetade tid
Dina rättigheter Arbetstid

Så får du grepp om din arbetade tid

Vissa veckor är du schemalagd mer, andra mindre. Varför? Svaret stavas beräkningsperiod. Och det lönar sig att lära sig hur den funkar, säger HRF-ombudsman Mikael Forsberg.

Publicerad 27 februari 2024
Mikael Forsberg.
Foto: Susanne Lindholm

Det händer att medlemmar hör av sig till Hotell- och restaurangfacket och har en känsla av att man jobbar för många timmar.
– Och när vi kollar så stämmer det ofta, säger Mikael Forsberg, kassör för HRF avdelning Nord.

Problemet är ofta kopplat till beräkningsperioden, säger han.
En heltidsanställd med månadslön kan ha upp till 26 veckors beräkning­s­period.
Det betyder att en avstämning av hur många timmar man arbetat i ­genomsnitt kan ske först efter sex månader.

Förutom den tid som man arbetat utöver den schemalagda så klart. Den ­tiden blir övertid, eller mertid om du arbetar deltid, och ska betalas ut månaden efter.

– Det gäller att hålla koll på sina timmar, så att man vet hur man ligger till, säger Mikael Forsberg.

Många anställda vet inte ens vilka beräknings­perioder arbetsgivaren använder – trots att kollektivavtalet kräver att det ska vara tydligt.

Det största bekymret som jag ser är att kunskapen om beräknings­perioderna är så låg.

– Beräkningsperioden ska framgå av schemat. Jag har sett många scheman under mina år på HRF och det är väldigt få företag där det framgår väldigt tydligt.

– Det största bekymret som jag ser är att kunskapen om hur beräknings­perioderna funkar är så låg, både hos medlemmar och arbetsgivare, säger Mikael Forsberg.

Bli proffs på beräkningsperioden

1 Så säger lagen

Enligt arbetstidslagen får ordinarie arbetstid inte överstiga 40 timmar i veckan. Allt utöver det är som standard övertid. Men, lagen säger också att fack och arbetsgivare kan komma överens om annat i kollektivavtal.

2 Det viktiga genomsnittet

I Gröna riksavtalet mellan HRF och Visita, och hängavtalet på detta, är ordinarie arbetstid för heltidsanställda 40 timmar per vecka – i genomsnitt. För nattreceptionister är ordinarie arbetstid i genomsnitt 38 timmar per vecka.

3 Du ska kunna se beräkningsperioden!

Genomsnittet går att beräkna på olika långa perioder, beroende på om du har timlön eller månadslön. Viktigt: på ditt schema ska det framgå vilken beräkningsperiod som är aktuell!

4 Det gäller för timlön …

För den som har timlön får genomsnittet beräknas på en 8-veckors­period. Då ska den samlade ordinarie arbetstiden uppgå till 320 timmar, eller 304 timmar för den som alltid arbetar natt.

5 … och det här gäller för månadslön

För den med månadslön gäller upp till 16 veckor. Då blir det sammanlagt 640 timmar, eller 608 för nattreceptionister, under perioden. För vissa månadsavlönade kan arbetsgivaren också beräkna på 26 veckor, men då ställs en rad särskilda krav.

6 Årsarbetstidsavtal? Läs detta!

I andra kollektivavtal finns andra modeller. Kolla vad som står i ditt avtal! En del arbetsplatser har årsarbetstidsavtal. Då är beräkningsperioden i stället upp till 12 månader, och det är 2080 timmar som ska fördelas. Men särskilda regler gäller för det.

7 Inte samma som schema

Schemaläggnings­­period och beräkningsperiod är inte samma sak. Den första är den period som schemat sträcker sig över, minst sex veckor, och den andra är den period som den genomsnittliga arbetstiden beräknas på.

8 Inte hur långa pass som helst

Viktigt! Även om arbetstiden ska vara i snitt 40 timmar per vecka betyder det inte att din arbetsgivare kan schemalägga dig 80 timmar i fyra veckor, och sen låta dig slippa jobba kommande fyra veckor. Bland annat reglerar arbetstidslagen hur mycket dygnsvila du ska ha mellan passen.

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Fråga om jobbet
Experterna svarar på läsarfrågor om allt från schemaläggning till personalmat

Nyheter från hotell- och restaurangbranschen

Varje vecka, direkt i din inkorg.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här