Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

»Det bästa är fortfarande att rösta nej«

- Jag står fast vid att rösta nej till EMU om två veckor. Det säger HRF:s ordförande John Herrström på måndagen, inför ett möte på LO.

Publicerad 1 september 2003

LO-basen Wanja Lundby-Wedin skrev på måndagen en debattartikel i Dagens Nyheter. Den går ut på att EMU skulle ge löntagarna mer trygghet. Texten är ett gemensamt utspel från de tre fackliga centralorganisationerna, LO, TCO och Saco, och både de privata och offentliga arbetsgivarna.

Organisationerna säger sig nu vara med på att bilda ett strukturråd enligt den modell som LO länge har krävt. Men LO-förbund som Transport och Handels anser att LO inte längre håller sig neutralt, som man har bestämt.

HRF:s ordförande är mer försiktig.
– Det är bra att vi nu har fått ett brett stöd för detta LO-krav, säger John Herrström.
Men det ändrar inte hans ställningstagande i folkomröstningen.
– Nej, det har inte kommit fram några fakta som säger att vi behöver rösta ja nu. Det bästa ur facklig synpunkt är fortfarande att rösta nej. Argumenten att Sverige skulle förlora i inflytande och hamna utanför håller inte. Inget tyder på att det skulle gå så om vi rösta nej nu.
– LO har sagt att det är viktigt att medlemmarna går och röstar. Det gäller både dem som tänker rösta ja och dem som tänker rösta nej.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.