Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Bingopersonalen kräver rökfri arbetsplats

Rökfria bingohallar och femdagarsvecka. Det kommer facket att kräva i avtalsrörelsen nästa år. Dessutom ob-ersättning till städarna om de jobbar tidiga morgnar före klockan 6.

Publicerad 22 oktober 2003

Rökförbud är på gång i restaurangvärlden.
På bingohallen gäller det fortfarande att hålla andan. Här är det ännu rökigare och nu börjar de anställda tröttna.
På tisdagen och onsdagen ordnade Hotell- och restaurangfacket en avtalskonferens för bingohallarnas fackombud. Och röken stod i centrum.
– När vi söker jobbet talar arbetsgivaren om att det är en rökig miljö. Det hör till förutsättningarna, säger Anneli Jönsson, som arbetar på Blå Hallen i Malmö.

Många anställda på bingo röker också själva. Men en stor majoritet av deras fackombud vill ha rökfri arbetsmiljö.
– Det är svårt att sluta röka om man skulle vilja det, när arbetsmiljön är så rökig, säger Veronica Bevenhall, som arbetar på Monte Carlo i Göteborg.
– Arbetsmiljön är så rökig och dålig att vi inte orkar jobba heltid, säger flera anställda. Och på deltid är det svårt att försörja sig.
– Det står i tobakslagen att den anställde har rätt till rökfri arbetsmiljö, säger Dan Fransson, ombudsman på HRF.
Myndigheterna tillåter alltså lagbrott, anser han.
I Örebro har personalen kontaktat miljö- och hälsoskyddsnämnden.
– De säger att de inte kan göra något åt att allmänheten röker. Men vi har rätt till rökfritt i våra personalutrymmen, säger Sonja Berthsjö, som arbetar på Bingo-åttan.

Efter konferensen tyder allt på att rökfritt blir ett av kraven i nästa avtalsrörelse. Facket planerar dessutom att starta program för rökavvänjning, för medlemmar som själva vill sluta.

Andra krav från de bingoanställda
Femdagarsvecka. Ett annat avtalskrav blir av allt att döma femdagarsvecka. I dag ger avtalet rätt till tre lediga dagar på 14 dagar.
– Helt otidsenligt på arbetsmarknaden, säger Ewa Silfverberg-Liljeros, ombudsman på HRF.
Bättre scheman och framför allt inflytande för de anställda när schemat läggs, är därför ett viktigt avtalskrav.

Fler fasta jobb. Många bingohallar har en liten fast personal och en stor grupp extraanställda, som kallas in när det behövs.
– Facket vill ha fler fasta jobb och de deltidsanställda ska ha förtur till att få gå upp i heltid, så att de kan leva på sitt arbete, säger Ewa.

Bättre kassarutiner. Hanteringen av pengar och vinster måste också stramas upp. I dag är bingopersonalen personligt ansvarig för kassan. En brist i kassan dras på lönen. Samtidigt hanterar man pengar och brickor under stor stress och der är vanligt på många ställen att anställda delar ut vinster åt varandra. Kassorna är alltså inte helt skilda.
– Vi måste hjälpa till att strama upp regler och hantering, säger Dan Fransson, ombudsman.

Avtalet går ut den 31 mars nästa år. Det tecknades av Musikerförbundet, men har nu tagits över av Hotell- och restaurangfacket. Avtalskraven bestäms slutligen på HRF:s stora bransch- och avtalsråd den 20 januari.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Ur temat Coronakrisen
Nyheter RESTRIKTIONER

”Nu har vi en stol per bord”

Max en gäst per bord gäller nu för serveringsställen på handelsplatser. Seija Andersson Ter-Borchs arbetsplats, restaurangen på Ikea Haparanda, är en av dem som påverkas av de nya restriktionerna.

Publicerad 5 mars 2021 Kommentera
”Nu har vi en stol per bord”
Seija Andersson Ter-Borch jobbar på Ikea Haparandas restaurang, som berörs av de nya restriktionerna. Foto: Nina Sandell/Mostphotos, Tomas Bergman
Seija Andersson Ter-Borch.

Vilka förändringar har ni gjort efter de senaste restriktionerna?
– Vi har tagit bort alla sittplatser i bistron vid utgången. Inne i restaurangen har vi nu en stol per bord, så det är 85 sittplatser i stället för 230 som det blev när vi glesade ut förra gången. Det är en märkbar skillnad. Jag hade inte varit så glad om jag var kund, men samtidigt är det bara att gilla läget.

Sköter kunderna sig?
– De duktiga sätter sig vid varsitt bord även om de kommer in tillsammans. Andra flyttar på stolarna. Vi kan bara informera om vad som gäller, våra besökare har ett eget ansvar att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också.

Något som har ändrats gällande maten?
– Vi tillagar halvbleck till lunchen, för att det inte ska bli svinn. Folk kan någon gång få vänta lite medan vi steker på nytt. Men det här är ju Norrland så de klarar att vänta. Menyn är annars samma, köttbullar och kyckling går bäst.

Hur mycket kunder har ni?
– Pandemin gör sitt och den stängda gränsen också. Så det är ganska lugnt. Men sakteligen kommer folk mer och mer, det är inte som i början. Jag tror att de helt enkelt är less på att vara hemma. Det ska bli spännande att se hur det är på lördag, då brukar det vara lite mer folk.

Ingår i temat: Coronakrisen 117 artiklar

Alla artiklar i temat (114 till)
Nyheter arbetsmiljö

HRF och Choice vill förebygga smitta

Hur kan hotellanställda skyddas mot coronavirus i sitt arbete? Det har HRF och Nordic Choice Hotels försökt ta reda på i ett gemensamt projekt. Målet är att ta fram ett verktyg, som en checklista, som kan användas på kedjans hotell.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
HRF och Choice vill förebygga smitta
Nordic Choice Hotels och HRF tar gemensamt grepp på coronarisker i arbetsmiljön. Foto: Paul Wallén/Mostphotos, Colourbox
Alejandro Quezada

I augusti förra året gick Nordic Choice-kedjan ut med att alla deras anställda med gästkontakt skulle bära munskydd för att förhindra coronasmitta. Problemet var bara att beslutet inte hade förhandlats med Hotell- och restaurangfacket.

Till slut hittade parterna en lösning – ett gemensamt projekt för riskbedömning och riskhantering kring covid-19 på hotellen.
– Vi har tillsammans med företagshälsovården i form av läkare och arbetsmiljöingenjör gått igenom hur arbetet med smittorisker ser ut på hotellen, vilka åtgärder som har gjorts och vad som behöver göras, säger Alejandro Quezada, HRF-ombudsman och regionalt skyddsombud som arbetar med projektet.

Sex Choice-hotell har genomgått en fördjupad riskbedömning. Planen är att med erfarenheterna därifrån skapa ett verktyg som sedan ska kunna användas på samtliga hotell i Nordic Choice-kedjan.
– Branschen är bra på att hitta lösningar, men det har inte funnits ett standardiserat sätt att arbeta med det här. Vi vill ge hotellen en struktur att följa, någon form av mall eller checklista. Vi som parter vill ta ett grepp på hur man kan jobba förebyggande i arbetsmiljön, säger Alejandro Quezada.

Erfarenheterna från hotellen ska diskuteras på ett möte i nästa vecka.

Nyheter VÅRT HRF

Hallå där, Anne Carlén Hellgren

Att starta nytt jobb under en pandemi är inte optimalt. Men Anne Carlén Hellgren, ny kassör i HRF:s avdelning 31 Karlstad, är taggad.

Publicerad 1 mars 2021 Kommentera
Hallå där, Anne Carlén Hellgren
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén
Anne Carlén Hellgren. Foto: Linn Malmén

I december tog Anne Carlén Hellgren över rodret som kassör på HRF-kontoret i Karlstad.
Vad gjorde du tidigare?
– Jag kommer från Kommunal, där jag bland annat var regionalt fackligt ombud för privatanställda. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med små privata arbetsgivare.

Vad lockade med HRF?
– Det är snabba puckar, kortare beslutsvägar och man får vara mer allround. Jag gillar att ha många bollar i luften, och det får man verkligen här. Det är underbart!

Vad tar du med från Kommunal?
– Förmågan att värva förtroendevalda. Att organisera, att väcka intresse. Jag har jobbat jättemycket med det. Ju fler förtroendevalda, desto mer kan vi påverka.

Fråga om jobbet.
100
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här