Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Bingopersonalen kräver rökfri arbetsplats

Rökfria bingohallar och femdagarsvecka. Det kommer facket att kräva i avtalsrörelsen nästa år. Dessutom ob-ersättning till städarna om de jobbar tidiga morgnar före klockan 6.

Publicerad 22 oktober 2003

Rökförbud är på gång i restaurangvärlden.
På bingohallen gäller det fortfarande att hålla andan. Här är det ännu rökigare och nu börjar de anställda tröttna.
På tisdagen och onsdagen ordnade Hotell- och restaurangfacket en avtalskonferens för bingohallarnas fackombud. Och röken stod i centrum.
– När vi söker jobbet talar arbetsgivaren om att det är en rökig miljö. Det hör till förutsättningarna, säger Anneli Jönsson, som arbetar på Blå Hallen i Malmö.

Många anställda på bingo röker också själva. Men en stor majoritet av deras fackombud vill ha rökfri arbetsmiljö.
– Det är svårt att sluta röka om man skulle vilja det, när arbetsmiljön är så rökig, säger Veronica Bevenhall, som arbetar på Monte Carlo i Göteborg.
– Arbetsmiljön är så rökig och dålig att vi inte orkar jobba heltid, säger flera anställda. Och på deltid är det svårt att försörja sig.
– Det står i tobakslagen att den anställde har rätt till rökfri arbetsmiljö, säger Dan Fransson, ombudsman på HRF.
Myndigheterna tillåter alltså lagbrott, anser han.
I Örebro har personalen kontaktat miljö- och hälsoskyddsnämnden.
– De säger att de inte kan göra något åt att allmänheten röker. Men vi har rätt till rökfritt i våra personalutrymmen, säger Sonja Berthsjö, som arbetar på Bingo-åttan.

Efter konferensen tyder allt på att rökfritt blir ett av kraven i nästa avtalsrörelse. Facket planerar dessutom att starta program för rökavvänjning, för medlemmar som själva vill sluta.

Andra krav från de bingoanställda
Femdagarsvecka. Ett annat avtalskrav blir av allt att döma femdagarsvecka. I dag ger avtalet rätt till tre lediga dagar på 14 dagar.
– Helt otidsenligt på arbetsmarknaden, säger Ewa Silfverberg-Liljeros, ombudsman på HRF.
Bättre scheman och framför allt inflytande för de anställda när schemat läggs, är därför ett viktigt avtalskrav.

Fler fasta jobb. Många bingohallar har en liten fast personal och en stor grupp extraanställda, som kallas in när det behövs.
– Facket vill ha fler fasta jobb och de deltidsanställda ska ha förtur till att få gå upp i heltid, så att de kan leva på sitt arbete, säger Ewa.

Bättre kassarutiner. Hanteringen av pengar och vinster måste också stramas upp. I dag är bingopersonalen personligt ansvarig för kassan. En brist i kassan dras på lönen. Samtidigt hanterar man pengar och brickor under stor stress och der är vanligt på många ställen att anställda delar ut vinster åt varandra. Kassorna är alltså inte helt skilda.
– Vi måste hjälpa till att strama upp regler och hantering, säger Dan Fransson, ombudsman.

Avtalet går ut den 31 mars nästa år. Det tecknades av Musikerförbundet, men har nu tagits över av Hotell- och restaurangfacket. Avtalskraven bestäms slutligen på HRF:s stora bransch- och avtalsråd den 20 januari.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.

Nyheter politik

HRF: ”Inte optimalt med nyval”

Riksdagen har uttryckt sitt misstroende mot Stefan Löfven. Olyckligt, tycker HRF:s ordförande Malin Ackholt. – Vi tror inte att nyval är det mest optimala för samhället och för våra medlemmar just nu, säger hon.

Publicerad 21 juni 2021 Kommentera
HRF: ”Inte optimalt med nyval”
Statsminister Stefan Löfven (S) håller pressträff i Rosenbad, efter att ha förlorat misstroendeomröstningen i riksdagen. Foto: Anders Wiklund/TT
Malin Ackholt. Foto: Peter Jönsson

Det var med marginal som riksdagen i dag röstade för ett misstroende mot statsminister Stefan Löfven.
Vänsterpartiet, som initierade omröstningen på grund av ett utredningsförslag om marknadshyror vid nybyggnation, fick med sig moderater, liberaler och sverigedemokrater och förklarade att Löfven inte längre har ledamöternas förtroende.

Hotell- och restaurangfackets ordförande Malin Ackholt tycker att beslutet är olyckligt.
– Vi befinner oss fortfarande i en pandemi. Vi tror inte att nyval är det mest optimala för samhället och för våra medlemmar just nu, säger hon.

Nu har Löfven en vecka på sig att bestämma om han ska utlysa nyval. Gör han det inte kommer han att entledigas från statsministerposten.

– Vi följer vad som händer på de områden som är viktiga för oss, som den höjda a-kasseersättningen och lagstiftning om trygghet och omställning, säger Malin Ackholt.

Nyheter DISKRIMINERING

Diskriminerad gäst får 30 000

En kvinna i rullstol försökte beställa ett glas vin under ett restaurangbesök, men nekades. Nu har restaurangen dömts i tingsrätten för diskriminering som har samband med funktionsnedsättning.

Publicerad 21 juni 2021 Kommentera
Diskriminerad gäst får 30 000
Gästen försökte beställa ett glas vin. Foto: Yuliya Zavalishina/Mostphotos

En eftermiddag för tre år sedan besökte kvinnan ett köpcentrum i södra Stockholm. På en av restaurangerna ville hon beställa ett glas vin, men möttes av nekande gester och huvudskakningar.
Efter flera försök bad kvinnan att få tala med restaurangchefen. Men inte heller då fick gästen någon förklaring till varför hon nekades att beställa. Kvinnan var vid tillfället nykter.

Kvinnan lämnade restaurangen och anmälde saken till Diskrimineringsombudsmannen, DO, som drev ärendet i tingsrätten.
Rätten gick på DO:s linje och dömde restaurangföretaget att betala 30 000 kronor i diskrimineringsersättning till kvinnan.

– Att man inte serveras alkohol är ett problem som många personer med funktionsnedsättning möter. Det kan vara förnedrande och göra att man undviker att beställa det man vill ha. Vi hoppas att domen kan bidra till att den här typen av diskriminering minskar, säger Martin Mörk, chef för DO:s processenhet i ett pressmeddelande.

Restaurangföretaget har fortfarande möjlighet att överklaga domen.

Nyheter balans

Regeringen föreslår familjevecka

Regeringen vill införa en familjevecka från april nästa år. Tanken är att det ska göra det lättare att kombinera arbetsliv med familjeliv.

Publicerad 18 juni 2021 Kommentera
Regeringen föreslår familjevecka
Regeringen vill införa en familjevecka från april nästa år. Det ska underlätta för föräldrar att kombinera jobb och familjeliv. Foto: Mostphotos

En ny föräldrapenningförmån till föräldrar med barn mellan 4 och 16 år. Det presenterade statsminister Stefan Löfven i dag. Förslaget, som ska nu lämnas till lagrådet, är tänkt att införas från april 2022.

– Vi måste underlätta för alla dem som kämpar med att kombinera arbetsliv med familjeliv. För dem som inte kan jobba hemma när skolan eller förskolan är stängd. Vi vill bidra till att göra arbetande föräldrars vardag enklare och samtidigt ge dem mer möjlighet till mer tid med sina barn, sade Stefan Löfven vid en pressträff på fredagen.

Dagarna ska kunna användas när barnet inte kan vara i skola eller förskola, till exempel på grund av planeringsdagar, studiedagar eller lov.

I familjer med två föräldrar får vardera föräldern tre dagar per år. Förälder med ensam vårdnad får sex dagar.

HRF:s ordförande Malin Ackholt tycker att förslaget är bra.

– Många av våra medlemmar jobbar på obekväma och varierande arbetstider. Det här kommer att underlätta för dem att både förvärvsarbeta och vara föräldrar.

Fråga om jobbet.
106
Vanliga frågor besvarade om allt från arbetslöshet till matavdrag.

Nyheter från Hotell- och restaurangbranschen.

Varje vecka, direkt i din inbox. Hotellrevyns nyhetsbrev.
Jag godkänner att Hotellrevyn sparar mina personuppgifter. Läs mer här