Nyheter
Artikel från gamla Hotellrevyn.se

Bingopersonalen kräver rökfri arbetsplats

Rökfria bingohallar och femdagarsvecka. Det kommer facket att kräva i avtalsrörelsen nästa år. Dessutom ob-ersättning till städarna om de jobbar tidiga morgnar före klockan 6.

Publicerad 22 oktober 2003

Rökförbud är på gång i restaurangvärlden.
På bingohallen gäller det fortfarande att hålla andan. Här är det ännu rökigare och nu börjar de anställda tröttna.
På tisdagen och onsdagen ordnade Hotell- och restaurangfacket en avtalskonferens för bingohallarnas fackombud. Och röken stod i centrum.
– När vi söker jobbet talar arbetsgivaren om att det är en rökig miljö. Det hör till förutsättningarna, säger Anneli Jönsson, som arbetar på Blå Hallen i Malmö.

Många anställda på bingo röker också själva. Men en stor majoritet av deras fackombud vill ha rökfri arbetsmiljö.
– Det är svårt att sluta röka om man skulle vilja det, när arbetsmiljön är så rökig, säger Veronica Bevenhall, som arbetar på Monte Carlo i Göteborg.
– Arbetsmiljön är så rökig och dålig att vi inte orkar jobba heltid, säger flera anställda. Och på deltid är det svårt att försörja sig.
– Det står i tobakslagen att den anställde har rätt till rökfri arbetsmiljö, säger Dan Fransson, ombudsman på HRF.
Myndigheterna tillåter alltså lagbrott, anser han.
I Örebro har personalen kontaktat miljö- och hälsoskyddsnämnden.
– De säger att de inte kan göra något åt att allmänheten röker. Men vi har rätt till rökfritt i våra personalutrymmen, säger Sonja Berthsjö, som arbetar på Bingo-åttan.

Efter konferensen tyder allt på att rökfritt blir ett av kraven i nästa avtalsrörelse. Facket planerar dessutom att starta program för rökavvänjning, för medlemmar som själva vill sluta.

Andra krav från de bingoanställda
Femdagarsvecka. Ett annat avtalskrav blir av allt att döma femdagarsvecka. I dag ger avtalet rätt till tre lediga dagar på 14 dagar.
– Helt otidsenligt på arbetsmarknaden, säger Ewa Silfverberg-Liljeros, ombudsman på HRF.
Bättre scheman och framför allt inflytande för de anställda när schemat läggs, är därför ett viktigt avtalskrav.

Fler fasta jobb. Många bingohallar har en liten fast personal och en stor grupp extraanställda, som kallas in när det behövs.
– Facket vill ha fler fasta jobb och de deltidsanställda ska ha förtur till att få gå upp i heltid, så att de kan leva på sitt arbete, säger Ewa.

Bättre kassarutiner. Hanteringen av pengar och vinster måste också stramas upp. I dag är bingopersonalen personligt ansvarig för kassan. En brist i kassan dras på lönen. Samtidigt hanterar man pengar och brickor under stor stress och der är vanligt på många ställen att anställda delar ut vinster åt varandra. Kassorna är alltså inte helt skilda.
– Vi måste hjälpa till att strama upp regler och hantering, säger Dan Fransson, ombudsman.

Avtalet går ut den 31 mars nästa år. Det tecknades av Musikerförbundet, men har nu tagits över av Hotell- och restaurangfacket. Avtalskraven bestäms slutligen på HRF:s stora bransch- och avtalsråd den 20 januari.

Den här artikeln är från Hotellrevyns tidigare webbplats. Därför kan det till exempel saknas bilder eller finnas länkar som inte fungerar.